PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Έκπτωτος ο Ισίδωρος Ντογιάκος



Υποχρεωμένος να αποχωρήσει από τη θέση του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών είναι ο Ισίδωρος Ντογιάκος, μετά την επίδοση της απόφασης του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου που του επέβαλε ποινή στέρησης μισθού 40 ημερών.

Ο κ. Ντογιάκος, παρά την καταδίκη του, είχε επανεκλεγεί στη θέση του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών για δύο χρόνια, στις πρόσφατες εκλογές που διεξήχθησαν στις 17 Σεπτεμβρίου 2016.

Ωστόσο, εκ του νόμου μετά την κοινοποίηση της απόφασης του δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου ο κ. Ντογιάκος είναι υποχρεωμένος να αποχωρήσει από τη θέση του. Στις εκλογές που διεξήχθησαν, αναπληρωτής προϊστάμενος είχε αναδειχθεί ο εισαγγελέας εφετών Αντώνης Λιόγας. Επί του παρόντος πάντως παραμένει άγνωστο αν είναι εκείνος ο οποίος θα αντικαταστήσει τον κ. Ντογιάκο ή αν θα πρέπει να γίνουν εκ νέου εκλογές για τη θέση του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι, σε βάρος του Ισίδωρου Ντογιάκου είχε ασκηθεί πειθαρχική δίωξη για τη σύγκληση της Ολομέλειας της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, με θέμα την «εξωθεσμική παρέμβαση της προέδρου του Αρείου Πάγου στο αυτοδιοίκητο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Άγνωστοι βανδάλισαν δημοτικό σχολείο στο Περιστέρι

Peristeri News

Οδηγός διέλυσε 40 αυτοκίνητα σε κεντρικό δρόμο της Κυψέλης (vid)

Peristeri News

Φωτιά στην περιφερειακή Αιγάλεω

Peristeri News

Leave a Comment