PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Εκπαιδευτικό σεμινάριο «Το σπίτι των παιδιών» από το Οδοιπορικό



Τη Δευτέρα 28 Μαΐου 2012 ολοκληρώθηκε με επιτυχία το εκπαιδευτικό σεμινάριο «Το σπίτι των παιδιών» το οποίο πραγματοποιήθηκε από τις 23 Απριλίου έως τις 28 Μαΐου 2012, στο Κ.Υ.Β.Ε. Περιστερίου.

Τη Δευτέρα 28 Μαΐου 2012 ολοκληρώθηκε με επιτυχία το εκπαιδευτικό σεμινάριο «Το σπίτι των παιδιών» το οποίο πραγματοποιήθηκε από τις 23 Απριλίου έως τις 28 Μαΐου 2012, στο Κ.Υ.Β.Ε. Περιστερίου, από το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Δήμου Περιστερίου “Οδοιπορικό” σε συνεργασία με το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων του Τμήματος Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το σεμινάριο απευθυνόταν σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και στην ομάδα συμμετείχαν 20 μέλη.

Το συντονισμό ανέλαβαν η Επιστημονικά Υπεύθυνη του Οδοιπορικού κα Μαρία Πελεκανάκη, Κοινωνική Λειτουργός-Ψυχοθεραπεύτρια και η κα Άννα Τζάκου, Κοινωνιολόγος, μέλος της Επιστημονικής Ομάδας.

Δόθηκε η ευκαιρία επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών σε θέματα ενδοσχολικής βίας.

Η επιμόρφωση βασίστηκε στο εκπαιδευτικό υλικό «το σπίτι των παιδιών». Με βιωματικό τρόπο αναλύθηκε το φαινόμενο της ενδοσχολικής βίας και διατυπώθηκαν τρόποι αντιμετώπισης και χειρισμού δύσκολων-επιθετικών καταστάσεων στο χώρο του σχολείου.

Κατά την αξιολόγηση του σεμιναρίου εκφράστηκε έντονα η ανάγκη διοργάνωσης νέων παρόμοιων σεμιναρίων από την έναρξη της σχολικής χρονιάς ώστε μετά την εκπαίδευση των εκπαιδευτικών να υλοποιούνται προληπτικά προγράμματα στους μαθητές.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητες του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Δήμου Περιστερίου “Οδοιπορικό”, μπορείτε να επικοινωνείτε με την γραμματεία του Κέντρου καθημερινά στο 2105786888, email kp.odiporiko@yahoo.gr

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Α. Παχατουρίδης: Έπεσαν τα πρώτα μπετά του νέου Πολιτιστικού Μεγάρου στο Περιστέρι (pics)

Peristeri News

Την Τετάρτη 22/5 η δεύτερη εκδήλωση του Δήμου για τα 90 χρόνια Περιστέρι

Peristeri News

Περιστέρι: Παιδικές παραστάσεις και κινηματογράφος στο κινηματοθέατρο «Κώστας Γαβράς»

Peristeri News

Leave a Comment