PeristeriNews.gr
Διεθνή

Έκλεβαν πανίσχυρο παυσίπονο αλλάζοντάς το με νερό στην Αυστραλία



Σκάνδαλο προκάλεσε στην Αυστραλία το γεγονός ότι επιτήδειοι αντικαθιστούσαν ισχυρό παυσίπονο με νερό.

Σκάνδαλο προκάλεσε στην Αυστραλία το γεγονός ότι επιτήδειοι αντικαθιστούσαν ισχυρό παυσίπονο με νερό. Η «ανταλλαγή» αυτή λάμβανε χώρα στην Υπηρεσία Πρώτων Βοηθειών της πολιτείας της Βικτώριας. Προς έκπληξη της διεύθυνσης της Υπηρεσίας, για μεγάλο χρονικό διάστημα οι νοσηλευτές έδιναν σε ασθενείς νερό αντί του πανίσχυρου παυσίπονου.

Το παυσίπονο «Fentamyl» είναι μια από τις ισχυρότερες ναρκωτικές ουσίες που χρησιμοποιούν στα νοσοκομεία και χορηγείται σε ασθενείς με ανυπόφορους πόνους. Πρόκειται για οπιούχα ναρκωτική ουσία που είναι τουλάχιστον 100 φορές πιο ισχυρή από τη μορφίνη, η οποία, επίσης, χρησιμοποιείται για τους ίδιους λόγους. Όταν έγινε γνωστό ότι κάποιοι έκλεβαν την ισχυρή αυτή ναρκωτική ουσία, ειδοποιήθηκε αμέσως η αστυνομία, η οποία και ερευνά την περίεργη αυτή ιστορία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας, οι δράστες άδειαζαν τα φιαλίδια με σύριγγες και με τον ίδιο τρόπο τις γέμιζαν με νερό. Έτσι, χωρίς να μπορούν να το ξεχωρίσουν, τα πληρώματα των ασθενοφόρων το χορηγούσαν για ανακούφιση των ασθενών που μετέφεραν, θέτοντας σε ορισμένες περιπτώσεις σε κίνδυνο τη ζωή τους. Δύο τραυματιοφορείς απολύθηκαν, ενώ στην υπόθεση αυτήν τη στιγμή η αστυνομία εικάζει ότι εμπλέκονται συνολικά επτά άτομα. Ο λόγος που οι κακοποιοί το έκλεβαν ήταν για να το χρησιμοποιήσουν για την κατασκευή ισχυρών ναρκωτικών ουσιών.

Στο μεταξύ, στις ΗΠΑ – όπου παραδοσιακά ψάχνουν για όλο πιο ισχυρά ναρκωτικά – αναμειγνύουν το «Fentamyl» με ηρωίνη και κοκαΐνη, φτιάχνοντας έτσι ένα εκρηκτικό «κοκτέιλ».

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν πρόκειται για «αθώα» ναρκωτική ουσία, καθώς οι θάνατοι εξαιτίας του φαρμάκου αυτού στη Βικτώρια ανέρχονται ήδη στους 15, σύμφωνα με στοιχεία του πολιτειακού ιατροδικαστή. Πάντως, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή της πολιτείας, οι 15 θάνατοι δεν σχετίζονται με τις ποσότητες που εκλάπησαν από την Υπηρεσία Πρώτων Βοηθειών, αλλά με παράνομη διακίνηση του πανίσχυρου ναρκωτικού από άλλες πολιτείες. Μάλιστα, όπως αναφέρεται, κάποια από 15 θύματα του παυσίπονου γνωρίζονταν μεταξύ τους.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Σλοβακία: Σε σταθερή αλλά σοβαρή κατάσταση ο Ρόμπερτ Φίτσο

Peristeri News

Σύγκρουση τρένων στο Βελιγράδι με δεκατρείς τραυματίες

Peristeri News

Mε απόφαση Ερντογάν νέοι υφυπουργοί Εξωτερικών

Peristeri News

Leave a Comment