PeristeriNews.gr
Οικονομία

Έκκληση Ντέισελμπλουμ για μείωση της φοροδιαφυγής


Στην ανάγκη αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής εστίασε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντέισελμπλουμ, από το βήμα συνεδρίου του think tank Βruegel.

«Η αύξηση της φορολογικής εισπραξιμότητας θα συνδράμει τις προσπάθειες για την επίτευξη μεγαλύτερης οικονομικής ισότητας» ανέφερε και εκτίμησε ότι η άμβλυνση των ανισοτήτων θα αποτελέσει μία ισχυρή απάντηση στον λαϊκισμό, ο οποίος έχει εξαπλωθεί σε όλη την Ευρώπη.

Κάνοντας έμμεση αναφορά στο πρόσφατο φορο-πρόστιμο της Apple, ο κ. Ντέισελμπλουμ σημείωσε ότι «κάθε εταιρεία θα πρέπει να συμβάλλει με ένα “δίκαιο” μερίδιο» στην αντιμετώπιση του διογκούμενου προβλήματος της φοροδιαφυγής.

Άλλωστε, αξίζει να σημειωθεί ότι οι απώλειες εσόδων από τον ΦΠΑ στις χώρες – μέλη της Ε.Ε. ανήλθαν το 2014 σε 4,92 δισ. ευρώ και το 2013 σε 6,34 δισ. ευρώ.

Ο πρόεδρος του Eurogroup, στη συνέχεια, κάλεσε τις εθνικές κυβερνήσεις να μεταρρυθμίσουν το φορολογικό σύστημα και να περιορίσουν τα «εμπόδια» στην αγορά εργασίας.

«Θα πρέπει να ρυθμιστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να ενισχυθεί η πρόσβαση των εργαζομένων σ’ αυτήν» διευκρίνισε, προσδίδοντας ιδιαίτερη σημασία στην εκπαιδευτική κατάρτιση του εργατικού δυναμικού.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

32,7 εκατ. τουρίστες ήρθαν στην Ελλάδα το 2023

Peristeri News

Η συντονισμένη επιχείρηση της ΑΑΔΕ ανήμερα του Αγ. Βαλεντίνου

Peristeri News

Τα τσουχτερά πρόστιμα αν δεν διασυνδεθούν έγκαιρα ταμειακές με POS

Peristeri News

Leave a Comment