PeristeriNews.gr
Δυτική Αθήνα

Εκδήλωση του Ευρωπαϊκού προγράμματος «Κομένιους» στο Αιγάλεω


Mε οικοδεσπότες μαθητές από το 4ο Λύκειο της πόλης

Σε μια όμορφη εκδήλωση που οργάνωσε η Δ/νση Παιδείας του Δήμου Αιγάλεω με οικοδεσπότες μαθητές από το 4ο Λύκειο της πόλης, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου το μεσημέρι, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου «Δημήτρης Τρέπας» η υποδοχή των ξένων μαθητών από την Βουλγαρία, την Ουγγαρία, την Τουρκία, την Ισπανία και την Πολωνία, που συμμετέχουν μαζί με μαθητές από τα σχολεία του Αιγάλεω, στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Κομένιους» που αφορά τις πολιτιστικές ανταλλαγές μαθητών από χώρες της Ευρώπης.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν εργασίες των μαθητών, ενώ προσφέρθηκαν αναμνηστικά δώρα και από τις δυο πλευρές.

Ο Δήμαρχος Χρήστος Καρδαράς στον σύντομο χαιρετισμό του, καλωσορίζοντας τους μαθητές υπογράμμισε την αξία της πολυπολιτισμικότητας στις σύγχρονες συνθήκες, ενώ τόνισε την σπουδαιότητα τέτοιων προγραμμάτων που ενισχύουν τους πολιτιστικούς δεσμούς ανάμεσα στους νέους ανθρώπους.

Η αρμόδια Αντιδήμαρχος Παιδείας Ρένα Δράκου αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα αυτών των ανταλλαγών, στην αξία των επαφών ανάμεσα σε μαθητές της Ευρώπης που προσφέρει το συγκεκριμένο πρόγραμμα, ενώ έκανε ειδική αναφορά στην Ιστορικότητα της πόλης του Αιγάλεω με το ομώνυμο όρος και την Ιερά οδό.

Στην συνέχεια ακολούθησε μικρή δεξίωση με μικρό – γεύματα τα οποία είχαν επιμεληθεί μαθητές από το Ειδικό Σχολείο του Αιγάλεω.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Σάκης Κατσούλης νέος πρόεδρος στο Πάρκο Τρίτση (pics)

Peristeri News

Ορίστηκε η νέα διοίκηση του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης»

Peristeri News

Νέος Πρόεδρος του ΑΣΔΑ ο Τσίρμπας – Το παρασκήνιο με Παχατουρίδη

Peristeri News

Leave a Comment