PeristeriNews.gr
Κοινωνία

ΕΙΤΗΣΕΕ: Κατηγορεί τον υπουργό για «λάσπη στον ανεμιστήρα»


Διαψεύδει η Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ) τα περί οφειλών στο δημόσιο που ανέφερε σε δηλώσεις του στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης και κατηγορεί τον υπουργό για «μέθοδο της έντεχνης παραπλάνησης».

Σε ανακοίνωσή της η ΕΙΤΗΣΕΕ αναφέρει ότι ο κ. Αλεξιάδης κατέθεσε τα στοιχεία συνολικά ανά έτος, χωρίς να προσδιορίζει σε ποιους αναφέρεται ως οφειλέτες και ανέφερε ότι τα στοιχεία που καταθέτει είναι χρήματα που χρωστούν τα κανάλια.

«Ουδέν ψευδέστερον. Η δημόσια προσβάσιμη ιστοσελίδα του ΕΣΡ καταγράφει διαχρονικά όλα τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί ανά ηλεκτρονικό μέσο και για ποια αιτία. Και σε αυτά δεν περιλαμβάνονται τα έξι μέλη της ΕΙΤΗΣΕΕ, όπως πολύ καλά γνωρίζει αλλά σκοπίμως αποκρύπτει. Αντιθέτως, τα στοιχεία του κ. Υπουργού αφορούν σε χρεωκοπημένους σταθμούς, περιφερειακά κανάλια και ραδιοφωνικούς σταθμούς» σημειώνει.

Οξύνοντας την κριτική της κάνει λόγο για «τακτική λάσπης στον ανεμιστήρα, η οποία επαναλαμβάνεται».

«Παρόμοια προσπάθεια συνειρμικής αναγωγής στα έξι μέλη της ΕΙΤΗΣΕΕ πανελλαδικής εμβέλειας τηλεοπτικούς σταθμούς επιχείρησε και για το φόρο τηλεοπτικών διαφημίσεων. Ο κ. Αλεξιάδης γνωρίζει πολύ καλά, ή τουλάχιστον όφειλε να γνωρίζει ως αρμόδιος προϊστάμενος των φορολογικών αρχών, ότι οι έξι τηλεοπτικοί σταθμοί πανελλαδικής εμβέλειας και μέλη της ΕΙΤΗΣΕΕ δεν χρωστούν απολύτως τίποτα στο Ελληνικό Δημόσιο, διότι είτε έχουν πληρώσει όλες τους τις οφειλές είτε έχουν κατά νόμο ρυθμίσει τις υποχρεώσεις τους» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Καλούν δε τον υπουργό να είναι «πιο προσεκτικός στα στοιχεία που παραθέτει, για να μην εκτίθεται μέσω της προσπάθειάς του να δημιουργήσει εντυπώσεις και φανταστικούς εχθρούς. Πρακτικές του είδους δεν συμβαίνουν σε δημοκρατικές χώρες, όπως είναι η Ελλάδα».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Χωρίς ταξί σήμερα η Αθήνα

Peristeri News

Περιστέρι: Video που σοκάρει με πτώση αναβάτη πατινιού στη μέση του δρόμου

Peristeri News

Κατάθεση ψυχής από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

Peristeri News

Leave a Comment