PeristeriNews.gr
Πολιτική

«Είμαι ένας απλός δάσκαλος στην πιο κρίσιμη θέση»


«Η ανάκαμψη από την κρίση θα πρέπει να συνδεθεί με την ανστην πιο κρίσιμη θέση,άκαμψη στην Παιδεία μας» επισημαίνει ο νέος υπουργός Παιδείας Γ. Μπαμπινιώτης, σε συνέντευξή του στο «Βήμα».

«Η ανάκαμψη από την κρίση θα πρέπει να συνδεθεί με την ανάκαμψη στην Παιδεία μας» επισημαίνει ο νέος υπουργός Παιδείας Γ. Μπαμπινιώτης, σε συνέντευξή του στο «Βήμα», ενώ δηλώνει πως είναι «ένας απλός δάσκαλος, ο οποίος βρίσκεται στην πιο κρίσιμη θέση, την πιο κρίσιμη περίοδο».

Σε μια προσπάθεια να κλείσει τα ανοιχτά μέτωπα στον χώρο της Παιδείας, ο κ. Μπαμπινιώτης καλεί όλους τους πρυτάνεις των πανεπιστημίων στις 16 Μαρτίου στο γραφείο του, διότι όπως αναφέρει «δεν λύνονται με τη βία τα προβλήματα στα πανεπιστήμια».

Αν είχε τον κατάλληλο χρόνο, ο κ. Μπαμπινιώτης αναφέρει ότι θα άλλαζε το εξεταστικό σύστημα προς μια κατεύθυνση που θα το έκανε πιο αξιόπιστο, πιο δίκαιο και πιο ανθρώπινο. Θα άλλαζε επίσης τα αναλυτικά προγράμματα, όλη τη διαδικασία μάθησης στα σχολεία, έτσι ώστε οι μαθητές να ξανανιώσουν αγάπη για τα σχολεία τους και να αναδειχθεί ο ρόλος του δασκάλου.

Υπό τις σημερινές συνθήκες όμως, αυτό που προέχει για τον υπουργό Παιδείας είναι «να διεξαγάγουμε σωστά τις εξετάσεις εισαγωγής στα πανεπιστήμια, σύμφωνα με το ισχύον σήμερα σύστημα, να ετοιμάσουμε τα σχολικά βιβλία για τη επόμενη χρονιά, ώστε να μοιραστούν στα σχολεία εγκαίρως, και να αξιοποιήσουμε την ψηφιακή τεχνολογία που αναβαθμίζει την εκπαίδευση».

«Η συσπείρωση όλων των δυνάμεων, ψυχικών, διανοητικών, πολιτικών, είναι απαραίτητη» τονίζει ο κ. Μπαμπινιώτης και εκφράζει την αισιοδοξία ότι «θα ξεπεράσουμε τελικά αυτή την κρίση».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Γ. Φλωρίδης για Μάτι: Η δίκη έγινε με βάση τον ποινικό κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Leave a Comment