PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Περιστερίου για το 2018 (video)


Εγκρίθηκε, κατά πλειοψηφία, από το δημοτικό συμβούλιο ο προϋπολογισμός του Δήμου Περιστερίου για το 2018, ο οποίος ανέρχεται σε 86.673.000 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το αποθεματικό στο ποσό των 11.607.000 ευρώ.

Στην εισήγησή του, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Αλέξιος Σταυρούλιας, επισήμανε πως πρόκειται για έναν «ισοσκελισμένο» και «κοινωνικά δίκαιο» προϋπολογισμό, έκανε λόγο για μείωση δημοτικών τελών στις ευπαθείς ομάδες, διάθεση ποσού στο κοινωνικό παντοπωλείο, αύξηση του ποσού που λαμβάνουν στις υπερορίες οι δημοτικοί υπάλληλοι, καθώς και άλλες παροχές, χωρίς ωστόσο να μειώνονται τα ποσά όσον αφορά την καθαριότητα και τις άλλες υπηρεσίες του Δήμου.

Σε τοποθέτησή του, ο δήμαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης, τόνισε ότι όταν παρέλαβαν αρχικά τον Δήμο, το 2003, τον βρήκαν σε εξαιρετικά άσχημη κατάσταση με άδεια ταμεία, ωστόσο έπειτα από τόσα χρόνια, έχουν καταφέρει μα τον ισχυροποιήσουν οικονομικά και να εμφανίζεται μεγάλο πλεόνασμα στα ταμεία.

Σύσσωμη η Αντιπολίτευση έκανε λόγο για έναν προϋπολογισμό που αποτελείται ψυχρά από νούμερα και δεν έχει κοινωνικό πρόσημο.

Εισηγήθηκαν για το θέμα: ο επικεφαλής της παράταξης «Περιστέρι Για Όλους – Ανατροπή», Βασίλης Μουκουβίνας, ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης Περιστερίου», Γρηγόρης Τημπλαλέξης, ο επικεφαλής της «Αριστερής Κίνησης Περιστερίου», Παναγιώτης Παπανικολάου, ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος, Στέφανος Παπαδόπουλος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: Νίκος Ζούτσος, Χρήστος Μαργανέλης και Αντωνία Αθανασοπούλου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός 4 εκατ. ευρώ για τα smart cities στο Δήμο Περιστερίου

Peristeri News

Περιστέρι: Πρόγραμμα δράσεων των ΚΕ.ΦΙ. του μηνός Μαΐου 2024

Peristeri News

Διπλή συνεδρίαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (12η και 13η)

Peristeri News

Leave a Comment