PeristeriNews.gr
Οικονομία

Εγκρίθηκε η εκταμίευση της 4ης δόσης από το ΔΝΤ


Το ΔΝΤ ενέκρινε και τυπικά χθες, σε ειδική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου, την εκταμίευση της τέταρτης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα, ύψους 4,1 δισ. ευρώ.

Το ΔΝΤ ενέκρινε και τυπικά χθες, σε ειδική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου, την εκταμίευση της τέταρτης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα, ύψους 4,1 δισ. ευρώ. Η πλειοψηφία των μελών του Δ.Σ. εξέφρασαν μεν ικανοποίηση για την πρόοδο που έχει σημειωθεί μέχρι τώρα, αλλά επισήμαναν ότι θα πρέπει να επιταχυνθούν οι διαρθρωτικές αλλαγές ώστε να πετύχει η εφαρμογή του προγράμματος σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας.

Ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Παναγιώτης Ρουμελιώτης, ενημέρωσε τα μέλη του ΔΣ για τα αποτελέσματα της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης και τις θετικές επιπτώσεις των αποφάσεων που ελήφθησαν σχετικά με το δάνειο που έχει δοθεί στην Ελλάδα και αφορούν τη μείωση των επιτοκίων και την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του. Στο πλαίσιο αυτό ζήτησε να προχωρήσει και το Ταμείο, μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της ΕΕ, στην επιμήκυνση της αποπληρωμής του μέρους του δανείου που έχει δοθεί από το ΔΝΤ, κίνηση που αναμένεται να γίνει αφού την έχει εδώ και μήνες υποστηρίξει δημόσια ο ίδιος ο γενικός διευθυντής του Ταμείου, Ντομινίκ Στρος-Καν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΝΤ, το οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας σημείωσε περαιτέρω πρόοδο προς τους ζωτικής σημασίας σκοπούς του, οι οποίοι περιλαμβάνουν την τοποθέτηση της οικονομίας σε δρόμο αειφόρου ανάπτυξης με την προώθηση της ανταγωνιστικότητας, την ενίσχυση της σταθερότητας του χρηματοοικονομικού τομέα και την εξασφάλιση βιώσιμων δημόσιων χρηματοοικονομικών.

Το ζήτημα της καλύτερης εποπτείας των οίκων πιστοληπτικής αξιολόγησης, συζητήθηκε στο Συμβούλιο Eurogroup στις Βρυξέλλες, έπειτα από πρωτοβουλία του Έλληνα υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ.

Με αφορμή την πρόσφατη υποβάθμιση της Ελλάδας και της Ισπανίας από τον οίκο Moody’s, ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, εξέφρασε την «έκπληξη» πολλών υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης για τη χρονική στιγμή της υποβάθμισης. «Ζητήσαμε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να παρουσιάσει τις προτάσεις της σχετικά με τους τρόπους καλύτερης εποπτείας των οίκων πιστοληπτικής αξιολόγησης», ανέφερε ο Ζ. Γιουνκέρ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

32,7 εκατ. τουρίστες ήρθαν στην Ελλάδα το 2023

Peristeri News

Η συντονισμένη επιχείρηση της ΑΑΔΕ ανήμερα του Αγ. Βαλεντίνου

Peristeri News

Τα τσουχτερά πρόστιμα αν δεν διασυνδεθούν έγκαιρα ταμειακές με POS

Peristeri News

Leave a Comment