Κοινωνία

Εγκατάλειψη και ανησυχία για το Ποικίλο όρος στο Περιστέρι (pics)

Διαχρονικός προβληματισμός και ανησυχία πηγάζει από την εικόνα και την κατάσταση στο Ποικίλο όρος.

Με αφορμή κάποια μηνύματα συμπολιτών μας σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης πραγματοποιήσαμε αυτοψία στο βουνό που χωροταξικά ανήκει και στο Περιστέρι.

Το προηγούμενο διάστημα, εν μέσω καραντίνας, το Ποικίλο όρος αποτέλεσε έναν από τους πιο επιλεγμένους προορισμούς των συμπολιτών μας για να ξεσκάσουν από το κλείσιμο στο σπίτι.

Μάλιστα λόγω της υψηλής επισκεψιμότητας και της εναπόθεσης εκατοντάδων απορριμμάτων, τόσο εθελοντές όσο και ο Δήμος πραγματοποίησαν καθαρισμό του βουνού.

Η σημερινή εικόνα μας γυρίζει στην προηγούμενη και προβληματική καθημερινότητα για το Ποικίλο όρος, για όσους το επισκέπτονταν και προ κορωνοϊού, με σκουπίδια παντού, επικίνδυνα ξερά χόρτα και μια δεξαμενή που έτρεχε για μια βδομάδα νερό.

Όπως μπορείτε να δείτε και από τις φωτογραφίες από το θέατρο Φοίνικα και προς τα πάνω υπάρχουν παντού σκουπίδια από ανεύθυνους συμπολίτες μας. Ανεβαίνοντας το βουνό θα βρει κανείς κάθε λογής σκουπίδι, από πλαστικά καλώδια μέχρι και μπουκάλια ενώ σε κάθε σημείο παρατηρούνται ξερά κλαδιά και δέντρα σε κοντινή απόσταση.

Άραγε έχουν παρθεί τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας από τους υπεύθυνους για την αποφυγή ενδεχόμενης πυρκαγιάς στο Ποικίλο όρος που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από σπίτια στην Χρυσούπολη.

Το ερώτημα είναι ρητορικό αφού με βάση την εικόνα που αντικρίσαμε κατά την αυτοψία μας, ο κίνδυνος είναι πολύ μεγάλος και επείγει προσοχής.

Κλείνοντας την αυτοψία μας φτάσαμε στο σημείο που βρίσκεται δεξαμενή νερού ενδεχομένως για κάποια πυρκαγιά. Όλη την προηγούμενη βδομάδα η δεξαμενή έτρεχε νερό έχοντας δημιουργήσει λίμνες σε όλες τις διαδρομές του βουνού ενώ όπως μας ενημέρωσαν μόλις προχθές διακόπηκε αυτή η διαρροή.

Το ερώτημα που προκύπτει απ’ όλα τα παραπάνω είναι αν η συγκεκριμένη δεξαμενή αντιμετωπίζει πρόβλημα και αν τελικά θα είναι έτοιμη σε κάποιο απευκταίο σενάριο.

Οπωσδήποτε η εικόνα στο Ποικίλο όρος προβληματίζει και προκαλεί ανησυχία σε μια περίοδο που καθημερινά υπάρχουν δελτία επικίνδυνων ημερών με ισχυρούς ανέμους και υψηλά ενδεχόμενα πυρκαγιάς.

Related posts

Πυρκαγιά στο Ποικίλο Όρος

Peristeri News

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος στο Περιστέρι

Peristeri News

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης οι εκδηλώσεις από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι

Peristeri News

Leave a Comment