PeristeriNews.gr
Πολιτική

Έφτασε η ώρα του ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών


Λίγο μετά τις 8 το βράδυ ένας – ένας οι αρχηγοί των έξι κοινοβουλευτικών κομμάτων θα αρχίσουν να καταφθάνουν στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, στην Αγία Παρασκευή για το ένα και μοναδικό ντιμπέιτ πριν τις κάλπες της 21ης Μαΐου.

Έντεκα ημέρες πριν τις εκλογές της απλής αναλογικής Κυριάκος Μητσοτάκης, Αλέξης Τσίπρας, Νίκος Ανδρουλάκης, Δημήτρης Κουτσούμπας, Κυριάκος Βελόπουλος και Γιάνης Βαρουφάκης θα κληθούν στο αυστηρό και στενό πλαίσιο που αποφασίστηκε να απευθυνθούν στους πολίτες, να περάσουν τα μηνύματά τους και να απαντήσουν σε κάθε ερώτηση, αποφεύγοντας λάθη που μπορεί να στοιχίσουν.

Είναι το πρώτο debate για τον πρωθυπουργό, το τρίτο για τον Αλέξη Τσίπρα, το πρώτο για τον Νίκο Ανδρουλάκη που θα έχει την παρθενική του αντιπαράθεση με τους πολιτικούς του αντιπάλους, καθώς οι πολίτες δεν τον έχουν δει στο βήμα της Βουλής, το δεύτερο για τον Δημήτρη Κουτσούμπα και το πρώτο για τους κ.κ. Βελόπουλο και Βαρουφάκη.

Οι έξι δημοσιογράφοι που επελέγησαν για να απευθύνουν τα ερωτήματά τους δεν θα έχουν τη δυνατότητα ελεύθερης ερώτησης, καθώς το αίτημά τους δεν έγινε αποδεκτό.

Όλο το τελευταίο διάστημα οι έξι πολιτικοί αρχηγοί έχουν κάνει «φροντιστήριο» για να ανταπεξέλθουν σε κάθε πιθανή, απίθανη ή και πονηρή ερώτηση και να αποκρούσουν σύντομα και μεστά πολιτικά τους πολιτικούς τους αντιπάλους.

Έξι + μια θεματικές ενότητες έχουν αποφασιστεί με τη διάρκεια του debate να διαρκεί τρεις ώρες:

1η: Οικονομία – ανάπτυξη – απασχόληση

2η: Εξωτερική πολιτική και άμυνα

3η: Κράτος – θεσμοί – διαφάνεια

4η: Υγεία – Παιδεία – κοινωνικό κράτος

5η: Περιβάλλον – ενέργεια

6η: Νέα γενιά

7η: Ελεύθερη τοποθέτηση πολιτικών αρχηγών

Κάθε ερώτηση θα έχει διάρκεια 30 δευτερόλεπτα και η απάντηση 1,5 λεπτό με follow up από 15 δευτερόλεπτα ως 45 δευτερόλεπτα, με συνολική διάρκεια 3 λεπτά.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Leave a Comment