PeristeriNews.gr
Οικονομία

Ευκλ. Τσακαλώτος: Δεν είναι δεδομένο το Eurogroup τη Μ. Πέμπτη


Η διεξαγωγή έκτακτου Eurogroup τη Μ. Πέμπτη δεν είναι δεδομένη, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος το βράδυ της Μ. Τρίτης, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει νέα συνάντηση της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των θεσμών αύριο, Μ. Τετάρτη.

Οι διαπραγματεύσεις, διάρκειας περίπου μισής ώρα, διακόπηκαν το βράδυ της Τρίτης μετά από αίτημα των επικεφαλής των κλιμακίων, οι οποίοι, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, επιθυμούσαν να διαβουλευτούν μεταξύ τους και με τους πολιτικούς προϊσταμένους τους.

Ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε, επίσης, ότι η ελληνική πλευρά δεν θα δεχθεί να περιληφθούν συγκεκριμένα μέτρα στο πακέτο των «προληπτικών» παρεμβάσεων ύψους 3,6 δισ. ευρώ.

Επισήμανε ότι «αυτήν την πρόταση την έχουμε απορρίψει», χωρίς ωστόσο να αποκλείσει να υπάρξει εμμονή από το ΔΝΤ στη λήψη συγκεκριμένων μέτρων.

Σύμφωνα με κυβερνητικούς παράγοντες, στη συνάντηση συζητήθηκε ένας «μηχανισμός δέσμευσης» της Ελλάδας για τη λήψη των πρόσθετων μέτρων των 3,6 δισ. ευρώ, εάν υπάρξουν αποκλίσεις ως προς τους στόχους των πρωτογενών πλεονασμάτων.

Σημειώνεται ότι στη συγκεκριμένη συζήτηση μετείχαν τόσο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, όσο και ο διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

32,7 εκατ. τουρίστες ήρθαν στην Ελλάδα το 2023

Peristeri News

Η συντονισμένη επιχείρηση της ΑΑΔΕ ανήμερα του Αγ. Βαλεντίνου

Peristeri News

Τα τσουχτερά πρόστιμα αν δεν διασυνδεθούν έγκαιρα ταμειακές με POS

Peristeri News

Leave a Comment