PeristeriNews.gr
Οικονομία

Ευκαιρίες απασχόλησης στο δημόσιο τομέα για Μάρτιο 2012



Οι άνεργοι θα κατατάσσονται στους πίνακες αυτούς και θα μοριοδοτούνται με βάση τα αντικειμενικά κριτήρια της ανεργίας, της ηλικίας, της ύπαρξης ανήλικων τέκνων και της ανεργίας συζύγου.

Μετά την ολοκλήρωση της συλλογής αιτήσεων για τα προγράμματα αυτεπιστασίας του υπουργείου Εσωτερικών και του ΟΑΕΔ θα ξεκινήσει να διαμορφώνεται ο Ετήσιος Κυλιόμενος Πίνακας, από τον οποίο οι δήμοι θα αξιοποιήσουν τους υποψήφιους με σειρά προτεραιότητας προκειμένου να εργαστούν για 135 ημερομίσθια ετησίως στα έργα που θα εγκριθούν.

Οι άνεργοι θα κατατάσσονται στους πίνακες αυτούς και θα μοριοδοτούνται με βάση τα αντικειμενικά κριτήρια της ανεργίας, της ηλικίας, της ύπαρξης ανήλικων τέκνων και της ανεργίας συζύγου.

Αναλυτικά, για τα κριτήρια αυτά θα μοριοδοτούνται ως εξής:

α) Ανεργία

Το χρονικό διάστημα της συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας, όπως αποτυπώνεται στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, με ανώτατο όριο αυτό των 36 μηνών, μοριοδοτείται ως ακολούθως:
Για τους πρώτους 12 μήνες: 2 μονάδες ανά πλήρη μήνα. Για τους επόμενους 12 μήνες: 1,5 μονάδα ανά πλήρη μήνα. Για τους επόμενους 12 μήνες: 1 μονάδα ανά πλήρη μήνα.

β) Ηλικία

Για ηλικία έως 24 ετών: 75 μονάδες. Για ηλικία 25 έως 29 ετών: 65 μονάδες. Για ηλικία 30 έως 34 ετών: 50 μονάδες. Για ηλικία 35 έως 39 ετών: 40 μονάδες. Για ηλικία 40 έως 44 ετών: 35 μονάδες. Για ηλικία 45 έως 49 ετών: 40 μονάδες. Για ηλικία 50 έως 54 ετών: 50 μονάδες. Για ηλικία 55 ετών και άνω: 60 μονάδες.

γ) Ανήλικα τέκνα

Για καθένα από τα ανήλικα τέκνα: 6 μονάδες.

δ) Ανεργία συζύγου

Το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του συζύγου, όπως αποτυπώνεται στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, με ανώτατο όριο αυτό των 12 μηνών, μοριοδοτείται με 1 μονάδα ανά πλήρη μήνα.

Τις προσλήψεις θα διενεργεί ο ΟΑΕΔ σε συνεργασία με το ΑΣΕΠ, έπειτα από την έκδοση σχετικής πρόσκλησης ενδιαφέροντος. Δικκαίωμα συμμετοχής στη διαδικασία πρόσληψης θα έχουν μόνον οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ. Η επιλογή του προσωπικού ανά ειδικότητα θα γίνεται από τους κυλιόμενους πίνακες ηλεκτρονικά, έπειτα από αίτημα των φορέων που θα περιλαμβάνει τουλάχιστον τις ζητούμενες ειδικότητες, τον αριθμό των προς κάλυψη θέσεων καθώς και την προβλεπόμενη διάρκεια απασχόλησης των ανέργων.

Μέσω αυτού θα απασχοληθούν μέχρι 5 μήνες (ή 135 ημερομίσθια) στους δήμους περίπου 35.000 άνεργοι το 2012 και 120.000 κατά τα προσεχή τρία χρόνια, κυρίως εργάτες γενικών καθηκόντων και τεχνίτες, όπως ηλεκτρολόγοι, οδηγοί, οικοδόμοι, ελαιοχρωματιστές, σιδεράδες, υδραυλικοί, χειριστές μηχανημάτων κ.λπ. Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα θα αμείβονται με μηνιαίο μισθό 625 ευρώ, ο οποίος θα κλιμακώνεται ανάλογα με την ειδικότητα.

14 πτυχιούχοι στη Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και Aλλων Πόρων

Η Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και Aλλων Πόρων θα ενισχύσει την Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων Ενεργειών με 14 πτυχιούχους. Για τον σκοπό αυτό έχει εγκριθεί η απόσπαση ή μετακίνηση 14 υπαλλήλων από τον δημόσιο τομέα ή από φορείς του στις κατηγορίες Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (7 θέσεις), Νομικών Επιστημών (μία θέση), Οικονομικών Επιστημών (3 θέσεις), Πληροφορικής (μία θέση) και άλλες ειδικότητες (2 θέσεις).

Οι υποψήφιοι πρέπει να διαθέτουν τα κατά περίπτωση προσόντα που προβλέπονται, ενώ είναι επιθυμητό να διαθέτουν σχετική εμπειρία σε αντίστοιχες θέσεις Ειδικών Υπηρεσιών του ΕΣΠΑ ή του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Αγροτικής Ανάπτυξης ή του Εθνικού Σχεδίου Ανάπτυξης της Αλιείας ή του Γ’ ΚΠΣ. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων εκπνέει στις 8 Μαρτίου (τηλ. 210-5271113 ).

Αποτελέσματα για 65 θέσεις στην Τράπεζα της Ελλάδος

Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ τα οριστικά αποτελέσματα της προκήρυξης 1Ε/2010 (ΦΕΚ 4/31.12.2010, τεύχος προκηρύξεων ΑΣΕΠ), που αφορούν την πλήρωση 65 θέσεων εξειδικευμένου Επιστημονικού Προσωπικού για την κάλυψη αναγκών των υπηρεσιακών μονάδων του κεντρικού καταστήματος της Τράπεζας της Ελλάδος. Οι θέσεις είχαν προκηρυχθεί ως εξής: α) 8 στο γνωστικό αντικείμενο Οικονομικά, β) 4 στο γνωστικό αντικείμενο Οικονομετρία, γ) 13 στο γνωστικό αντικείμενο Ανάλυση Χρηματοοικονομικών Στοιχείων, δ) 14 στο γνωστικό αντικείμενο Ελεγκτική, ε) 13 στο γνωστικό αντικείμενο Ανάλυση Κινδύνων, στ) 3 στο γνωστικό αντικείμενο Ελεγχος Πληροφοριακών Συστημάτων, ζ) 4 στο γνωστικό αντικείμενο Αναλογιστική και η) 6 στο γνωστικό αντικείμενο Κανονιστική Συμμόρφ
ωση και Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση. Ελλείψει υποψηφίων με τα οριζόμενα από την προκήρυξη προσόντα διορισμού, πέντε από τις δεκατέσσερις θέσεις του γνωστικού αντικειμένου Ελεγκτική παραμένουν κενές.

Οδηγίες προς ανέργους

Την ώρα που η ανεργία καλπάζει ασταμάτητη στην Ελλάδα, αυξάνονται -όπως είναι φυσικό- οι απορίες των πολιτών που μπαίνουν σε αυτό το καθεστώς σχετικά με τη βοήθεια που θα λαμβάνουν από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού. Σήμερα σας παραθέτουμε μερικές χρηστικές πληροφορίες: Η εγγραφή ανέργου στα Μητρώα Ανέργων του ΟΑΕΔ πραγματοποιείται με την αυτοπρόσωπη παρουσία του στην αρμόδια Υπηρεσία του ΟΑΕΔ του τόπου κατοικίας του. Για όλους τους μη επιδοτούμενους εγγεγραμμένους ανέργους στον ΟΑΕΔ, το Δελτίο Ανεργίας τους ισχύει επί ένα τρίμηνο από την αρχική εγγραφή ή την τελευταία ανανέωση αυτού.

Η συγκεκριμένη τρίμηνη ισχύς του Δελτίου Ανεργίας αρχίζει την ημέρα έκδοσής του ή της τελευταίας ανανέωσής του και λήγει την ημέρα του τρίτου μήνα που αντιστοιχεί σε αριθμό με την ημέρα που άρχισε η ισχύς του και, αν δεν υπάρχει αντίστοιχη, την τελευταία ημέρα του μήνα. Αν η τελευταία ημέρα ισχύος του Δελτίου Ανεργίας είναι μη εργάσιμη, η λήξη της ισχύος του ως άνω Δελτίου μετατίθεται στην επόμενη εργάσιμη ημέρα. Η ανανέωση του Δελτίου Ανεργίας αποτελεί προϋπόθεση για την επέκταση της ισχύος του.

Η ανανέωση γίνεται με την αυτοπρόσωπη παρουσία του ενδιαφερόμενου μέσα σε διάστημα πέντε (5) εργάσιμων ημερών πριν ή μετά την προβλεπόμενη και αναφερόμενη λήξη ισχύος του Δελτίου. Η ανανέωση ισχύος του Δελτίου Ανεργίας μπορεί να γίνεται σε οποιαδήποτε Υπηρεσία ΚΠΑ2 του ΟΑΕΔ. Η ιδιότητα του ανέργου διατηρείται μέχρι τη συνδρομή του λόγου διαγραφής.

Προγράμματα για ευπαθείς κοινωνικά ομάδες

H Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και Αλλων Πόρων του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης θα τρέξει νέα προγράμματα για την ενίσχυση ανέργων από ευπαθείς κοινωνικά ομάδες μέσω Εξειδικευμένων Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Τα νέα αυτά προγράμματα, με συνολικό προϋπολογισμό 13.090.000 ευρώ, υλοποιούνται στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» και μέσω αυτών πρόκειται να ωφεληθούν 1.480 άτομα. Ειδικότερα έχει καθοριστεί η παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών προκατάρτισης, επαγγελματικής κατάρτισης και συνοδευτικών υποστηρικτικών υπηρεσιών (Σ.Υ.Υ.) σε άτομα με αναπηρία και απεξαρτημένα ή υπό απεξάρτηση άτομα.

Στα αντικείμενα κατάρτισης-προκατάρτισης περιλαμβάνεται εκπαίδευση σε θέματα όπως υφαντική, κατασκευή ειδών δώρου και χειροτεχνημάτων, παραγωγή και συσκευασία οικολογικών και παραδοσιακών προϊόντων, κηπουρική, εκμάθηση γραφικών τεχνών, κ.ά.
Οι ολοκληρωμένες αυτές υπηρεσίες θα παρέχονται από:

– Εξειδικευμένα Κέντρα Κοινωνικής και Επαγγελματικής Ενταξης Ατόμων με Αναπηρίες (ΑμεΑ)

– Εξειδικευμένα Κέντρα Κοινωνικής και Επαγγελματικής Ενταξης ατόμων απεξαρτημένων ή υπό απεξάρτηση.

Οι παρεμβάσεις αυτές εντάσσονται σε μια ευρύτερη δέσμη προγραμμάτων του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για την ενίσχυση της Κοινωνικής Ενταξης και Προστασίας, όπως οι Τοπικές Δράσεις Κοινωνικής Ενταξης (Τοπ/ΕΚΟ) και η Προώθηση της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, που απευθύνονται σε άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, οι οποίες πλήττονται ιδιαίτερα από την τρέχουσα οικονομική συγκυρία και έχουν ως στόχο την ενίσχυση των επαγγελματικών προσόντων και ικανοτήτων τους, τη διευκόλυνση της πρόσβασής τους στην αγορά εργασίας αλλά και την κοινωνική ενσωμάτωσή τους.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Η ΑΑΔΕ εντόπισε φοροδιαφυγή από δύο στοιχηματικές εταιρείες

Peristeri News

Στη «σέντρα» όσοι μεγαλοοφειλέτες δεν ρυθμίσουν τα χρέη έως τέλος Ιουλίου

Peristeri News

Ρεύμα: Αυξήσεις στα πράσινα τιμολόγια ρεύματος για τον Ιούνιο

Peristeri News

Leave a Comment