PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Εφετείο Αθηνών: Οι δράστες πυροβόλησαν τον φύλακα του κτηρίου


Οι δράστες της βομβιστικής επίθεσης που σημειώθηκε στην είσοδο του Εφετείου τα ξημερώματα πυροβόλησαν κατά του φύλακα του κτηρίου προκειμένου να τον αποθαρρύνουν να τους καταδιώξει, όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο φύλακας του Εφετείου κατέθεσε ότι, ενώ βρισκόταν μέσα στο κτήριο, είδε δύο άτομα να ανεβαίνουν τα σκαλιά και να αφήνουν στην είσοδο ένα σακίδιο. Ο αστυνομικός τούς φώναξε, αλλά αυτοί έτρεξαν σε ένα αυτοκίνητο που περίμενε στην οδό Λουκάρεως, τύπου μικρού βαν, όπου τους περίμενε ένας συνεργός τους και με το οποίο διέφυγαν.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, πυροβόλησε μια φορά εναντίον του σκοπού, ο οποίος αναγκάστηκε να σταματήσει. Στο σημείο της επίθεσης, κατά τις ίδιες πληροφορίες, έχει βρεθεί ένας κάλυκας φυσιγγίου, ο οποίος παραλήφθηκε από τους ειδικούς της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας.

Αμέσως μετά τη διαφυγή των δραστών έγιναν τα δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα για την τοποθέτηση της βόμβας στις 02:50, η οποία εξερράγη στις 03:25, προξενώντας σοβαρές ζημιές στην είσοδο του Εφετείου και σε τζάμια απέναντι πολυκατοικιών.

Λίγη ώρα πριν, στα Εξάρχεια, κοντά στο Μουσείο, βρέθηκε καμένο αυτοκίνητο τύπου βαν, μάρκας FIAT, το οποίο οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι είναι αυτό με το οποίο διέφυγαν οι δράστες και ταιριάζει με την περιγραφή που έδωσε ο φύλακας.

Αναστέλλεται η λειτουργία των δικαστικών υπηρεσιών

Aναστέλλεται η λειτουργία των δικαστικών υπηρεσιών του Εφετείου Αθηνών, με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Στ. Κοντονή, εξαιτίας των εκτεταμένων ζημιών που προκλήθηκαν από την έκρηξη βόμβας τα ξημερώματα στην είσοδο του κτηρίου.

Ωστοσο, τα ποινικά δικαστήρια του Εφετείου Αθηνών που συνεδριάζουν μετά από διακοπή, θα συνεδριάσουν κανονικά στις 11 π.μ στις προκαθορισμένες αίθουσες προκειμένου να ανακοινωθεί η νέα ημερομηνία διακοπής της συνεδρίασης.

Στ. Κοντονής: Αποτρόπαιη εγκληματική πράξη η έκρηξη στο Εφετείο

Στο Εφετείο Αθηνών μετέβη ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά με τις προκληθείσες ζημιές από την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε στο κτήριο.

«Αποτρόπαιη και καταδικαστέα εγκληματική πράξη» χαρακτήρισε την τοποθέτηση βόμβας στο Εφετείο Αθηνών ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής.

Όπως είπε ο κ. Κοντονής, στόχος των δραστών δεν ήταν μόνο η πρόκληση υλικών ζημιών, αλλά υπήρξε ευθεία απειλή κατά της ζωής του φύλακα, δηλαδή κατά ενός εργαζόμενου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Περιστέρι: Video που σοκάρει με πτώση αναβάτη πατινιού στη μέση του δρόμου

Peristeri News

Κατάθεση ψυχής από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

Peristeri News

ΕΕΚΕ: Ακατάσχετοι λογαριασμοί στα χαρτιά

Peristeri News

Leave a Comment