PeristeriNews.gr
Περιφέρεια Αττικής

ΕΔΣΝΑ: Νέα Επιστολή Περιφερειάρχη Αττικής προς τον Υπ. Εσωτερικών



Νέα επιστολή απέστειλε ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (Ε.Δ.Σ.Ν.Α), Γιάννης Σγουρός, στον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Ευρ. Στυλιανίδη και στον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κ. Χαρ. Αθανασίου.

Νέα επιστολή απέστειλε ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (Ε.Δ.Σ.Ν.Α), Γιάννης Σγουρός, στον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Ευρ. Στυλιανίδη – την κοινοποιεί και στον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κ. Χαρ. Αθανασίου – με την οποία ζητά συνάντηση, προκειμένου να συζητηθεί άμεσα το θέμα της λειτουργίας και των τεράστιων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο νεοσύστατος Ε.Δ.Σ.Ν.Α.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου ζητά για άλλη μια φορά να πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατό σύσκεψη μεταξύ της ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών και της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ε.Δ.Σ.Ν.Α, όπου θα συζητηθούν αναλυτικά όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Φορέας, δεδομένης της αδυναμίας του να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του που σχετίζονται με τη διαχείριση των Στερεών Αποβλήτων στην Αττική.

Υπενθυμίζεται ότι αλλεπάλληλες είναι οι εκκλήσεις που έχει κάνει μέχρι σήμερα ο Πρόεδρος του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. για την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων του Συνδέσμου, ενώ έχει παρουσιάσει αναλυτικά το θέμα του τραγικού οικονομικού αδιεξόδου του Φορέα και στον Πρωθυπουργό, κ. Αντώνη Σαμαρά, με σχετική επιστολή του στις 2 Ιουλίου 2012, την οποία είχε κοινοποιήσει και στον Υπουργό Εσωτερικών. Επιστολές για το ίδιο θέμα είχε αποστείλει και στους προηγούμενους Πρωθυπουργούς, κ. Λ. Παπαδήμο και Παναγ. Πικραμμένο.

Παράλληλα, στο ίδιο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει, ο Περιφερειάρχης Αττικής, επισκέφθηκε πρόσφατα τόσο τον Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, κ. Ιωάννη Καραβοκύρη (στις 16.07.2012), όσο και τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Ιωάννη Τέντε (στις 12.07.2012), στους οποίους κατέθεσε σχετική Αναφορά, με στοιχεία για τις συνθήκες λειτουργίας και την οικονομική κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει ο Ε.Δ.Σ.Ν.Α., και ζήτησε τη συνδρομή της Δικαιοσύνης, προκειμένου να εντοπιστούν οι ευθύνες για το πώς ο Σύνδεσμος έφτασε στο σημείο που βρίσκεται σήμερα.

Το συνολικό χρέος του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. αγγίζει τα 83 εκατομμύρια Ευρώ, ενώ 37 εκατομμύρια Ευρώ διεκδικούν από το Φορέα ιδιώτες που έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Παράλληλα, από τα 100 εκατομμύρια Ευρώ που του οφείλουν οι Δήμοι ελάχιστα έχουν αποδοθεί, ενώ ορατός είναι ο κίνδυνος ο Σύνδεσμος να διακόψει τη λειτουργία του, είτε επειδή είναι απλήρωτη η εταιρεία που διαχειρίζεται τον αποτεφρωτήρα των νοσοκομειακών αποβλήτων και την ταφή των απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Φυλής, είτε επειδή δεν θα υπάρχουν πλέον χρήματα να καλυφθεί η μισθοδοσία των εργαζομένων.

ΕΔΣΝΑ – Νέα Επιστολή σε ΥΠΕΣ.pdf

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

ΕΔΣΝΑ: Ορίστηκε η νέα Εκτελεστική Επιτροπή

Peristeri News

Ν. Χαρδαλιάς: 4.25 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση της ψυχικής υγείας και την αντιμετώπιση εξαρτησιογόνων ουσιών

Peristeri News

Ν. Χαρδαλιάς: Τα πάρκα της Μητροπολιτικής Αττικής θα επιστρέψουν στους πολίτες

Peristeri News

Leave a Comment