PeristeriNews.gr
Υγεία

Έχεις αδυναμία στα γλυκά; Είσαι πιο γλυκός άνθρωπος!


Οσο περισσότερο προτιμάς τα γλυκά, τόσο πιο «γλυκός» γίνεσαι.

Οσο περισσότερο προτιμάς τα γλυκά, τόσο πιο «γλυκός» γίνεσαι. Αμερικανοί επιστήμονες ανακάλυψαν ότι οι άνθρωποι που προτιμούν τις γλυκές γεύσεις έχουν την τάση να συμπεριφέρονται πιο συγκαταβατικά και να είναι πιο εξυπηρετικοί απέναντι στους άλλους.

Καθηγητές από το Κολέγιο Γκέτισμπουργκ της Πενσιλβάνια, κατόπιν σχετικής μελέτης, διαπίστωσαν ότι όσοι έχουν αυξημένη προτίμηση για γλυκές τροφές βοηθούν ευκολότερα όσους έχουν ανάγκη και αποφεύγουν τις διαφωνίες.

Σπάνια τα εν λόγω άτομα παρουσιάζουν νευρωτική συμπεριφορά, ενώ συνήθως είναι εσωστρεφείς χαρακτήρες. Ενα κομματάκι σοκολάτας, σύμφωνα με τους ερευνητές, αρκεί για να κινητοποιήσει εκείνον που το τρώει να βοηθήσει τον συνάνθρωπό του. Κατά την άποψη των ειδικών η γεύση είναι η μόνη από τις αισθήσεις που κρύβει στοιχεία για τον χαρακτήρα μας.

Πάντως, όπως υποστηρίζουν οι καθηγητές που διεξήγαγαν την έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύτηκαν σε ιατρικό περιοδικό ψυχολογίας, η σύνδεση αυτή μεταξύ γλυκών τροφών και θετικής συμπεριφοράς δεν οφείλεται στο αίσθημα ανταμοιβής και ευτυχίας που μπορεί να μας προσφέρει η κατανάλωση γλυκού.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής οι ειδικοί δεν είναι σε θέση να δώσουν περισσότερα στοιχεία για τη σύνδεση μεταξύ γευστικών προτιμήσεων και ανθρώπινης συμπεριφοράς.

Ισως στο μέλλον οι ερευνητές «μεταφράσουν» τι σημαίνει για τον χαρακτήρα και η προτίμηση στις αλμυρές ή τις πικρές τροφές.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η AstraZeneca παραδέχθηκε πως το εμβόλιο για τον κορωνοϊό μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες

Peristeri News

Καμπανάκι από πνευμονολόγους για την αφρικανική σκόνη

Peristeri News

Η επόμενη πανδημία πιθανόν να προκληθεί από τον ιό της γρίπης

Peristeri News

Leave a Comment