PeristeriNews.gr
Διεθνή

Εχασε τον πρώτο γύρο η υπεράσπιση του Πιστόριους



Κατά την ακροαματική διαδικασία στην υπόθεση του φόνου της φίλης του Ρίβα Στέενκαμπ στο δικαστήριο της Πρετόρια.

Η υπεράσπιση του Όσκαρ Πιστόριους έχασε χθες το πρώτο γύρο κατά την ακροαματική διαδικασία στην υπόθεση του φόνου της φίλης του Ρίβα Στέενκαμπ στο δικαστήριο της Πρετόρια, με το δικαστή Ντέσμοντ Νέιρ να ανακοινώνει ότι ο παραολυμπιονίκης κατηγορείται για φόνο εκ προμελέτης. Σήμερα ανεμένεται η απόφαση του δικαστηρίου για το αν ο Πιστόριους θα αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση ή όχι.

Ο αθλητής πέρασε μία ακόμη νύχτα κρατούμενος στο αστυνομικό τμήμα του Mπρούκλιν, η τελευταία, όπως χαραρακτηριστικά επεσήμανε ο δικαστής.

Η σημερινή ακροαματική διαδικασία είναι σε εξέλιξη, με την παρουσίαση πρόσθετων στοιχείων από την υπέρασπιση.

Πάντως οι περισσότεροι αναλυτές και δημοσιογράφοι που ασχολούνται με την υπόθεση (πάνω από 200 είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κτήριο του δικαστηρίου) εκτιμούν ότι το αίτημα της υπεράσπισης να αφεθεί ελεύθερος ο Πιστόριους με εγγύηση δεν πρόκειται να γίνει δεκτό.

Κατά την ακροαματική διαδικασία την Τρίτη, οι δικηγόροι του υποστήριξαν την εκδοχή σύμφωνα με την οποία ο πελάτης τους πυροβόλησε επειδή νόμισε πως επρόκειτο για διαρρήκτη. Όπως είπαν, ο Πιστόριους ξύπνησε από κάποιο θόρυβο και θεωρώντας ότι κάποιος είχε εισβάλει στο σπίτι του, πυροβόλησε πίσω από την πόρτα του μπάνιου.

Όταν συνειδητοποίησε ότι μέσα στο μπάνιο ήταν η φίλη του έσπασε την πόρτα με ένα μπαστούνι του κρίκετ και την πήρε στα χέρια του προσπαθώντας να την κρατήσει στη ζωή. Η Ρίβα Στέενακμπ άφησε την τελευταία της πνοή στα χέρια του.

Καταπέλτης όμως ήταν ο εισαγγελέας που έκανε λόγο για φόνο εκ προμελέτης. Όπως είπε, ο Πιστόριους σηκώθηκε από το κρεβάτι του, φόρεσε τα προσθετικά του μέλη και πυροβόλησε έξω από την κλειδωμένη πόρτα του μπάνιου τέσσερις φορές. Τρεις από τις σφαίρες βρήκαν το σώμα της Ρίβα Στέενκαμπ.

Σήμερα, εξάλλου επικαλέστηκε αυτόπτη μάρτυρα ο οποίος δήλωσε ότι άκουσε για αρκετή ώρα δυνατές φωνές από το σπίτι του Πιστόριους, λίγο πριν αυτός πυροβολήσει τη Στέεκναμπ.

Σύμφωνα τέλος με την αστυνομία, στο σπίτι του παραολυμπιονίκη βρέθηκε επίσης ένα 38άρι πιστόλι χωρίς να έχει τη σχετική άδεια.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Σλοβακία: Δεν κινδυνεύει πλέον η ζωή του πρωθυπουργού Φίτσο

Peristeri News

Οι Χούθι επιτέθηκαν σε ελληνόκτητο πλοίο με σημαία Παναμά

Peristeri News

Σλοβακία: Σε σταθερή αλλά σοβαρή κατάσταση ο Ρόμπερτ Φίτσο

Peristeri News

Leave a Comment