PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Αύξηση των ωρών διδασκαλίας για τους εκπαιδευτικούς


Εως 27 ώρες την εβδομάδα οι δάσκαλοι, έως 24 ώρες οι καθηγητές, καταγγέλλει το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Περιστερίου «ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ».

Αναλυτικά η ανακοίνωση από το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Περιστερίου «ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ»:

Νομοθετική διάταξη που ψηφίστηκε στη Βουλή αυξάνει από το Σεπτέμβριο το διδακτικό ωράριο των εκπαιδευτικών, με στόχο να μειωθούν δραστικά οι θέσεις των αναπληρωτών, και να μηδενιστούν οι προσλήψεις μονίμων. Η διάταξη περιέχεται στο νέο νομοσχέδιο που αφορά στην «επικαιροποίηση του Μεσοπρόθεσμου 2013-16», το οποίο προβλέπει περικοπές στις κοινωνικές κρατικές παροχές. Η αύξηση του χρόνου εργασίας των εκπαιδευτικών «εξοικονομεί» στην κυβέρνηση το 2013 περίπου 41,2 εκατομμύρια ευρώ και το 2014 περίπου 61,8 εκατομμύρια ευρώ.

Το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Περιστερίου «ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ», καταγγέλλει την αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών, η οποία προωθείται σαν μέρος του πακέτου των μέτρων κυβέρνησης – τρόικας – ΣΕΒ. Το μέτρο εντάσσεται στην πολιτική μείωσης του λεγόμενου εργασιακού κόστους, στην πολιτική παύσης νέων προσλήψεων και έναρξης μαζικών απολύσεων στο δημόσιο. Είναι στην ίδια κατεύθυνση με το κλείσιμο 1500 σχολείων, με την αύξηση των μαθητών ανά τμήμα κ.ο.κ. Το εκπαιδευτικό ωράριο, όπως επιβεβαιώνει μέσα από επιστημονική μελέτη η UNESCO, ενσωματώνει την αναλογία 1:3 (ή 1:4 σύμφωνα με την τελευταία έκθεση) σε σχέση με τα «επαγγέλματα γραφείου». Ο εκπαιδευτικός, ως λειτουργός και παιδαγωγός, επιτελεί μια σύνθετη εργασία, που δεν εξαντλείται μόνο στη διδασκαλία μέσα στην τάξη ούτε μόνο μέσα στο σχολικό ωράριο. Με άλλα λόγια οι 21 εβδομαδιαίες ώρες των εκπαιδευτικών στην πράξη αναλογούν σε πραγματικές 63 το λιγότερο ώρες. Κι αυτά χωρίς να λογαριαστούν το σύνολο των εργασιών από τη φύλαξη – επιστασία μέχρι το διοικητικό έργο που έχουμε επωμιστεί. Επομένως, η αύξηση κατά 3 ώρες της εκπαιδευτικής εργασίας, υλοποιεί στον κλάδο τις 72 ώρες δουλειάς (ή τις 96 αν λάβουμε υπόψη την αναλογία 1:4). Υλοποιεί δηλαδή το 13ωρο – 6ήμερο άμεσα και μάλιστα με κοινωνικό διασυρμό των «τεμπέληδων» εκπαιδευτικών!!!!

Να μην περάσει η αύξηση του εκπαιδευτικού ωραρίου!!!

Το ΔΣ επισημαίνει ότι η κυβερνητική κίνηση, συνδέεται άμεσα ΚΑΙ με την υποβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου. Η στόχευση της ΕΕ για την υλοποίηση του «νέου σχολείου» περιλαμβάνει και την αύξηση του διδακτικού ωραρίου. Τα 600 ευρώ για τους νέους εκπαιδευτικούς θα πάνε ακόμη παρακάτω. Θα ανέβει η δουλειά με το κομμάτι, σε σχολεία που θα αναπροσαρμόζουν χρόνο με το χρόνο το πρόγραμμά τους και θα προσλαμβάνουν ή θα απολύουν εκπαιδευτικούς. Σε σχολεία που θα εισβάλλουν χορηγοί και ΜΚΟ μέσω των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας και άλλων μορφών.

Η αύξηση του εκπαιδευτικού ωραρίου αποτελεί μέρος του πακέτου εξαθλίωσης των εργαζομένων και διάλυσης των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών .

Το εκπαιδευτικό κίνημα και οι εργαζόμενοι μπορούμε να ανατρέψουμε τα σχέδια για το σχολείο της αγοράς και για τη διάλυση κάθε έννοιας μορφωτικού και εργασιακού δικαιώματος.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κορυφώνεται η κίνηση στην πασχαλινή αγορά

Peristeri News

Μεγαλοπρεπείς οι Επιτάφιοι στις εκκλησίες του Περιστερίου (photos)

Peristeri News

Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων με αυτοκίνητα, πλοία και αεροπλάνα

Peristeri News

Leave a Comment