PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Δύο προσαγωγές έγιναν έξω από το Εφετείο – Πάνω από 150 μολότοφ εκτοξεύτηκαν


Σε δύο προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία κατά την διάρκεια των επεισοδίων έξω από το Εφετείο στην οδό Λουκάρεως, όταν αμέσως μετά την ανακοίνωση της ιστορικής απόφασης ομάδα κουκουλοφόρων που βρισκόταν μπροστά από τις κλούβες έριξαν μπουκάλια πέτρες και μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι κουκουλοφόροι κατάφεραν και προκάλεσαν ζημιές σε δέκα οχήματα της αστυνομίας ενώ στην διάρκεια της καταδίωξης των κουκουλοφόρων στη λεωφόρο Αλεξάνδρας δέχτηκαν περισσότερες από 150 μολότοφ.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, «στις 11.55 ώρα, περίπου 10 λεπτά μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Εφετείου Αθηνών, και ενώ η πολυπληθής – 20.000 άτομα τουλάχιστον – συγκέντρωση διαλυόταν, αστυνομικές δυνάμεις δέχθηκαν επίθεση με μολότοφ,  πέτρες και άλλα αντικείμενα από περίπου 600 άτομα, στη συμβολή των οδών Κ. Λουκάρεως και Λ. Αλεξάνδρας».

Όπως αναφέρει η αστυνομία, «σκοπός της επίθεσης ήταν η καταστροφή των οχημάτων της Αστυνομίας, τα οποία έφραζαν την πρόσβαση προς το Εφετείο. Προκλήθηκαν φθορές σε 10 οχήματα της Αστυνομίας».

Για να αποκρουσθεί η επίθεση έγινε χρήση αντλιών νερού υπό πίεση από τις αστυνομικές δυνάμεις. «Επειδή δεν υπήρξε υποχώρηση των επιτιθεμένων έγινε περιορισμένη χρήση χημικών για τη διάλυσή τους. Παράλληλα συνεχίσθηκε η ρίψη νερού, ώστε να μειωθούν οι συνέπειες των χημικών για το συγκεντρωμένο πλήθος που αποχωρούσε», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Περισσότερες από 150 μολότοφ ερρίφθησαν κατά των αστυνομικών δυνάμεων κυρίως στην διάρκεια καταδίωξης στην κάθοδο της Λ. Αλεξάνδρας. Από τις αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποιήθηκαν δύο προσαγωγές», καταλήγει.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Περιστέρι: Video που σοκάρει με πτώση αναβάτη πατινιού στη μέση του δρόμου

Peristeri News

Κατάθεση ψυχής από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

Peristeri News

ΕΕΚΕ: Ακατάσχετοι λογαριασμοί στα χαρτιά

Peristeri News

Leave a Comment