PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Δύο νεκροί από την κακοκαιρία στη Β. Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο



Συνολικά τέσσερα άτομα έχασαν τη ζωή τους από το περασμένο Σάββατο.

Δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο εικοσιτετράωρο λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων στη Βόρεια Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, το πρωί νεκρός ανασύρθηκε ένας 44χρονος άνδρας που αγνοείτο από χθες το απόγευμα στον Γαλλικό ποταμό, στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας Θεσσαλονίκης. Ο άτυχος άνδρας εντοπίστηκε νεκρός στην κοίτη του ποταμού από άνδρες της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής που ερευνούσαν την περιοχή.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο 44χρονος παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του ποταμού, στην προσπάθειά του να τον διασχίσει πεζός.

Λίγο αργότερα νεκρός εντοπίστηκε και ένας 49χρονος άνδρας που αγνοείτο από χθες τη νύχτα, όταν το ταξί στο οποίο επέβαινε έπεσε σε ρεμα στην περιοχή Κοκάρτζα, στο Κιλκίς. Ο 42χρονος οδηγός του ταξί, υπήκοος πΓΔΜ, κατάφερε να απεγκλωβιστεί από το όχημα και ήταν εκείνος που ειδοποίησε τις αρχές.

Η Βόρεια Ελλάδα βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες στο έλεος της κακοκαιρίας, που έχει προκαλέσει μεταξύ άλλων υπερχείλιση χειμάρρων και διακοπές κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο.

Ενδεικτικό είναι ότι χθες οι υπηρεσίες της Πυροσβεστικής στην Κεντρική Μακεδονία δέχθηκε πάνω από 110 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και παροχές βοηθείας.

Από τις ισχυρές βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών έχουν προκληθεί επίσης καταστροφές σε αγροτικές καλλιέργειες και αγροτικές εγκαταστάσεις.

Από χθες υπάλληλοι του ΕΛΓΑ ξεκίνησαν τις αυτοψίες σε πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές, προκειμένου να καταγράψουν το μέγεθος των καταστροφών.

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρας έχασαν τη ζωή τους δύο ακόμη άτομα, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων. Το πρωί του Σαββάτου στη Νέα Σάντα Κιλκίς βρέθηκε νεκρός 77χρονος αγρότης, ο οποίος προσπάθησε με το τρακτέρ του να διασχίσει την κοίτη ενός χειμάρρου, όμως το όχημα παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά και ανατράπηκε.

Την Τρίτη, 63χρονος οδηγός αυτοκινήτου παρασύρθηκε από ορμητικό χείμαρρο στο 1ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Σχολαρίου – Λαγκαδικίων Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Άγνωστοι βανδάλισαν δημοτικό σχολείο στο Περιστέρι

Peristeri News

Οδηγός διέλυσε 40 αυτοκίνητα σε κεντρικό δρόμο της Κυψέλης (vid)

Peristeri News

Φωτιά στην περιφερειακή Αιγάλεω

Peristeri News

Leave a Comment