PeristeriNews.gr
Διεθνή

Δύο Λίβυοι κρατούμενοι μεταφέρθηκαν από το Γκουαντάναμο στη Σενεγάλη


Στη Σενεγάλη μετήχθησαν δύο Λίβυοι που κρατούνταν για περισσότερο από μια δεκαετία στις στρατιωτικές φυλακές στο Γκουαντάναμο χωρίς να έχουν δικαστεί, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό Πεντάγωνο.

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ασκεί πιέσεις για το κλείσιμο του Γκουαντάναμο, μέχρι την αποχώρησή του από την προεδρία των ΗΠΑ, τον Ιανουάριο.

Οι δύο άντρες, ήταν η πρώτοι μιας ομάδας περίπου 12 κρατουμένων, που αναμένεται ότι θα μεταχθούν τις επόμενες εβδομάδες σε χώρες, που έχουν συμφωνήσει να τους δεχτούν σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο, που ζήτησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Μετά τις τελευταίες μεταγωγές κρατουμένων, 89 φυλακισμένοι παραμένουν στη ναυτική βάση των ΗΠΑ στο Γκουαντάναμο. Οι περισσότεροι από αυτούς, είναι κρατούμενοι για χρόνια, χωρίς να έχουν δικαστεί ή να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.

Ο Ομπάμα παρουσίασε στο Κογκρέσο τον Φεβρουάριο ένα σχέδιο για τον τερματισμό λειτουργίας της στρατιωτικής φυλακής. Ωστόσο, η υλοποίησή του συναντά τη σφοδρή αντίδραση των Ρεπουμπλικάνων, αλλά και αρκετών Δημοκρατικών Γερουσιαστών.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment