PeristeriNews.gr
Διεθνή

20 δισ. δολ. το πρόστιμο της BP για την καταστροφή του Κόλπου του Μεξικού το 2010



Στα 20 δισ. δολάρια οριστικοποιήθηκε το πρόστιμο που καλείται να καταβάλλει η BP για την περιβαλλοντική καταστροφή στον Κόλπο του Μεξικού, το 2010.

Το ύψος του προστίμου αποτέλεσε προϊόν μίας μακράς διαπραγματευτικής προσπάθειας, μεταξύ της εταιρείας και του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ας σημειωθεί βέβαια, ότι το συγκεκριμένο ποσό αφορά μόνο την αποζημίωση του αμερικανικού δημοσίου, καθώς το 2012, η BP συμφώνησε να καταβάλει ξεχωριστή αποζημίωση σε ιδιώτες και επιχειρηματίες.

Από την πλευρά της, η βρετανική εταιρεία δήλωσε «ευχαριστημένη» για την έκβαση της υπόθεσης, η οποία το 2010, είχε στοιχίσει τη ζωή σε 11 ανθρώπους και είχε προκαλέσει μία άνευ προηγουμένου μόλυνση, με 3,2 εκατ. βαρέλια πετρελαίου να διοχετεύονται στα ύδατα του Κόλπου.

Τα περίπου 20 δισ. δολάρια, τα οποία θα καταβληθούν σε βάθος 15 ετών, κατανέμονται ως εξής: α) 5,5 δισ. στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ, β) 8,1 δισ. για την αποκατάσταση των περιβαλλοντικών ζημιών και γ) 5,9 δισ. για την αποζημίωση των πολιτειών, οι οποίες επλήγησαν.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Οι Χούθι επιτέθηκαν σε ελληνόκτητο πλοίο με σημαία Παναμά

Peristeri News

Σλοβακία: Σε σταθερή αλλά σοβαρή κατάσταση ο Ρόμπερτ Φίτσο

Peristeri News

Σύγκρουση τρένων στο Βελιγράδι με δεκατρείς τραυματίες

Peristeri News

Leave a Comment