PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Δράσεις κατά της ενδοσχολικής βίας


Τις δράσεις που υλοποιούνται στα σχολεία κατά της ενδοσχολικής βίας παρουσίασαν η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και τα μέλη του «Δικτύου για τη Βία στο Σχολείο».

Τις δράσεις που υλοποιούνται στα σχολεία κατά της ενδοσχολικής βίας παρουσίασαν η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και τα μέλη του «Δικτύου για τη Βία στο Σχολείο».

Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο και η Εταιρία Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης Παιδιών και Εφήβων (ΕΨΥΠΕ), που είναι μέλος του Δικτύου, υπέγραψαν στις 02/02/2012, σύμφωνο συνεργασίας για την ανάπτυξη πρωτοβουλιών και δράσεων με στόχο την πρόληψη και αντιμετώπιση του εκφοβισμού και της βίας μεταξύ των μαθητών. Στο πλαίσιο αυτό, η 6η Μαρτίου καθιερώθηκε ως Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και στα σχολεία εστάλη σχετική εγκύκλιος με προτεινόμενες δράσεις- συζητήσεις- εκδηλώσεις, που μπορούν να πραγματοποιηθούν με πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών.

Παράλληλα ξεκινά η λειτουργία τηλεφωνικής συμβουλευτικής γραμμής υποστήριξης για εκπαιδευτικούς και γονείς, η λειτουργία κινητής μονάδας παρέμβασης σε περιστατικά βίας, αλλά και διαδικτυακή συμβουλευτική υπηρεσία υποστήριξης για εκπαιδευτικούς, παιδιά και μαθητές.

Όπως ανέφερε κατά τη συνέντευξη Τύπου η υπουργός Παιδείας, σε περιόδους κρίσης και απότομων και σε σύντομο χρονικό διάστημα αλλαγών, όπως αυτές που ζούμε σήμερα, καταγράφονται και αλλαγές συμπεριφοράς των πολιτών. Υπογράμμισε επίσης ότι χρειάζεται οργανωμένη και διαρκής παρέμβαση και όχι σημειακές δράσεις, ενώ οι εκπαιδευτικοί πρέπει να γίνουν, όπως είπε, «αλεξικέραυνο» των κινδύνων και «όχημα» για να προχωρήσουν τα παιδιά μπροστά.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ξεκίνησε και επίσημα η αντιπυρική περίοδος

Peristeri News

Δεν θα πραγματοποιηθεί δρομολόγιο Πειραιάς-Ηράκλειο της ΑΝΕΚ

Peristeri News

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα

Peristeri News

Leave a Comment