PeristeriNews.gr
Οικονομία

ΔΝΤ: Δεν αρκεί 50% κούρεμα του ελληνικού χρέους


Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις για την βιωσιμότητα του Ελληνικού χρέους από αξιωματούχο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις για την βιωσιμότητα του Ελληνικού χρέους από αξιωματούχο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ο οποίος φέρεται να προειδοποίησε την Ελληνική κυβέρνηση ότι ίσως χρειαστεί μεγαλύτερο κούρεμα από το 50% για να μπορέσει η χώρα να αντιμετωπίσει τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal , αξιωματούχος του ΔΝΤ έκανε νέες προβλέψεις μετά την επιδείνωση του οικονομικού κλίματος με τις οποίες «το κούρεμα του 50% μπορεί να μην είναι πλέον αρκετό».

Στο δημοσίευμα αναφέρεται επίσης ότι στελέχη του ΔΝΤ επεξεργάζονται νέες οικονομικές εκτιμήσεις για την Ελλάδα ενώ ορισμένοι αξιωματούχοι του ΔΝΤ εκτιμούν μάλιστα ότι «η ανάλυση που έχει γίνει για την βιωσιμότητα του χρέους δεν ισχύει πλέον και απαιτείται είτε μεγαλύτερο κούρεμα ή επιπλέον δάνεια από την Ευρώπη».

Επισημαίνεται μάλιστα ότι στην τελευταία του έκθεση, το ΔΝΤ ανέφερε ότι εάν το κούρεμα 50% επιβαλλόταν σε όλους τους ιδιώτες επενδυτές, τότε το χρέος της Ελλάδας θα υποχωρούσε μακροπρόθεσμα στο 120% του ΑΕΠ που θεωρείται βιώσιμο επίπεδο ενώ προέβλεπε ότι η ελληνική οικονομία θα κατέγραφε το 2011 συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 5,5% και 3% για το 2012.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

32,7 εκατ. τουρίστες ήρθαν στην Ελλάδα το 2023

Peristeri News

Η συντονισμένη επιχείρηση της ΑΑΔΕ ανήμερα του Αγ. Βαλεντίνου

Peristeri News

Τα τσουχτερά πρόστιμα αν δεν διασυνδεθούν έγκαιρα ταμειακές με POS

Peristeri News

Leave a Comment