PeristeriNews.gr
Οικονομία

ΔΝΤ: Αισιοδοξία για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους


Το ΔΝΤ είναι αισιόδοξο σε ό,τι αφορά μια συμφωνία ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Γουίλιαμ Μάρεϊ, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Το ΔΝΤ θα δημοσιοποιήσει τις επικαιροποιημένες προβλέψεις του για την παγκόσμια οικονομία στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός στις 22 Ιανουαρίου.

Σημειώνεται ότι σε χθεσινή συνέντευξή του στο CNBC ο νέος πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο ανέφερε πως η Ελλάδα θα πρέπει να ολοκληρώσει πλήρως το τρέχον πρόγραμμα διάσωσης πριν λάβει οποιαδήποτε ελάφρυνση χρέους. Όπως διευκρίνισε ο κ. Σεντένο, υπάρχουν ακόμα «ορισμένα ενδιάμεσα βήματα» προτού ξεκινήσουν οι συζητήσεις με την Ελλάδα για την αναδιάρθρωση χρέους.

«Έχουμε την καλή διάθεση να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα στα μέσα του 2018, τον Αύγουστο του 2018. Ελπίζουμε οι ελληνικές αρχές να συνεχίσουν την εξαιρετική δουλειά που κάνουν τα τελευταία χρόνια προκειμένου να ολοκληρώσουν όλα τα μέτρα και όλους τους στόχους που έχουμε στο πρόγραμμα», σημείωσε ο Πορτογάλος ΥΠΟΙΚ, καλώντας τους ευρωπαϊκούς θεσμούς να στηρίξουν την Ελλάδα μετά το πρόγραμμα και να επιδείξουν υπομονή.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

32,7 εκατ. τουρίστες ήρθαν στην Ελλάδα το 2023

Peristeri News

Η συντονισμένη επιχείρηση της ΑΑΔΕ ανήμερα του Αγ. Βαλεντίνου

Peristeri News

Τα τσουχτερά πρόστιμα αν δεν διασυνδεθούν έγκαιρα ταμειακές με POS

Peristeri News

Leave a Comment