PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Δήθεν «υπάλληλος τράπεζας» έκλεψε 12000 ευρώ από συνταξιούχο


Άλλη μια απάτη με θύμα αυτή τη φορά ένα συνταξιούχο 68 χρονών συνέβη το προηγούμενο διάστημα με την Αστυνομία να φτάνει στα ίχνη των δραστών.

Ο 68χρονος από τη Φλώρινα πίστευε ότι συνομιλούσε με υπάλληλο της τράπεζας στην οποία διατηρεί λογαριασμό αλλά αποδείχθηκε ότι δεν ήταν παρά απατεώνας.

Ο απατεώνας κατάφερε μαζί με μια συνεργό του βάλουν «χέρι» στις καταθέσεις του και να μεταφέρουν σε δόσεις συνολικά 11.940 ευρώ.

Ο 68χρονος κατήγγειλε το περιστατικό στους αστυνομικούς της Ασφάλειας αναφέροντας πως επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του ένας άγνωστος, ο οποίος του ζήτησε να επιβεβαιώσει τον αριθμό του λογαριασμού του και στη συνέχεια του έστειλε μηνύματα για να καταχωρήσει τους κωδικούς e-banking του.

Όταν ο συνταξιούχος το έκανε, διαπίστωσε έντρομος ότι έγιναν τρεις διαδοχικές μεταφορές ποσών ύψους 2.980, 4.480 και 4.480 ευρώ σε δύο άλλους λογαριασμούς.

Μετά από αξιοποίηση στοιχείων, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός 34χρονου Έλληνα και μίας 25χρονης Ελληνίδας, οι οποίοι είναι οι κάτοχοι των τραπεζικών λογαριασμών στους οποίους μεταφέρθηκαν τα χρήματα.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη και παράνομη πρόσβαση σε σύστημα πληροφοριών ή δεδομένων, η οποία υποβλήθηκε στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τέμπη: Φοιτητές ξανάγραψαν τα ονόματα των 57 θυμάτων μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη

Peristeri News

Έγιναν δύο συλλήψεις μετά τον εμπρησμό στα Εξάρχεια

Peristeri News

Κακοκαιρία: Οι περιοχές που κινδυνεύουν με πλημμύρες σήμερα κι αύριο

Peristeri News

Leave a Comment