PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Διοικητικό κενό στη Μητρόπολη Περιστερίου – Τι ενέκρινε η Ιερά Σύνοδος


Την ύπαρξη διοικητικού κενού και την αδυναμία άσκησης καθηκόντων από τον Μητροπολίτη Περιστερίου κ.κ. Κλήμεντα αντιλήφθηκε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος.

Όπως είχε γίνει γνωστό το προηγούμενο διάστημα ο Μητροπολίτης Περιστερίου πέρναγε δύσκολες ώρες λόγω ασθενείας ενώ για την κατάσταση του κ. Κλήμεντα είχε εκδοθεί ανακοίνωση και από την Μητρόπολη Περιστερίου.

Στην ανακοίνωση γινόταν αναφορά στη νοσηλεία του Μητροπολίτη στο Αττικό νοσοκομείο και στην άριστη κατάσταση της υγείας του έπειτα από πενθήμερη νοσηλεία. Η ανακοίνωση είχε εκδοθεί από την Μητρόπολη Περιστερίου στις 12 Ιουνίου.

Από τότε και έπειτα υπήρξαν αρκετά δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι η κατάσταση της υγείας του σεβασμιότατου ήταν επιβαρυμένη και προκύπταν διοικητικά κενά.

Τελικά σήμερα έπειτα από συνεδρίαση της Διαρκής Ιεράς Συνόδου το διοικητικό κενό στη Μητρόπολη Περιστερίου έγινε επίσημο με την Δ.Ι.Σ. να εγκρίνει το διόρισμο Εξάρχου Μητροπολίτη ως Προέδρου του Μητροπολιτικού Συμβουλίου για τις τρέχουσες διοικητικές ανάγκες.

Η εξέλιξη αυτή αποδεικνέι ότι ο Μητροπολίτης Περιστερίου δεν έχει ξεπεράσει ακόμα την περιπέτεια με την υγεία του και στην ουσία δεν μπορεί να ηγείται της διοίκησης της Μητρόπολης.

Η απόφαση της Διαρκής Ιεράς Συνόδου:

Η Δ.Ι.Σ., εξ αιτίας του διοικητικού κενού που έχει προκύψει στην Ιερά Μητρόπολη Περιστερίου, ενέκρινε τροποποίηση του 263/2014  Κανονισμού «Περί συγκροτήσεως, αρμοδιοτήτων και λειτουργίας των Μητροπολιτικών Συμβουλίων των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος», η οποία προβλέπει, ότι σε Μητροπόλεις, οι ποιμενάρχες των οποίων αδυνατούν προσωρινά να ασκήσουν τα καθήκοντα τους και επιπλέον δεν έχουν ορίσει αναπληρωτή τους, θα διορίζεται Έξαρχος Μητροπολίτης ως Πρόεδρος του Μητροπολιτικού Συμβουλίου, για τις τρέχουσες διοικητικές ανάγκες.

Ο Μητροπολίτης Περιστερίου κ.κ. Κλήμης με τον Δήμαρχο Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ελεγχόμενη έκρηξη σε ύποπτη τσάντα δίπλα στο Πολυτεχνείο

Peristeri News

Συνελήφθη 31χρονος για πορνογραφία ανήλικων μέσω διαδικτύου

Peristeri News

Θρίλερ με πτώμα που βρέθηκε σε ρέμα στο Ίλιον

Peristeri News

Leave a Comment