PeristeriNews.gr
Δυτική Αθήνα

Δήμος Χαϊδαρίου: Αντίθετος στην πώληση της Προβλήτας 4 στην Ακτή Σκαραμαγκά


Αντίθετος στην πώληση από την ΕΤΑΔ έκτασης στην οποία συμπεριλαμβάνεται η Προβλήτα 4 στην Ακτή Σκαραμαγκά είναι όπως αναφέρει σε ψήφισμα διαμαρτυρίας του ο δήμος Χαϊδαρίου, γνωστοποιώντας ότι έχει ήδη αποστείλει προς την ΕΤΑΔ και εξώδικο στο οποίο τεκμηριώνονται τα νομικά επιχειρήματά του.

Ο δήμος έχει επίσης αποστείλει εξώδικα και προς τον Ειδικό Διαχειριστή των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, τόσο κατά τον προηγούμενο διαγωνισμό που είχε αποβεί άκαρπος όσο και κατά τη διάρκεια του τελευταίου διαγωνισμού. Στα εν λόγω εξώδικα προς τον Ειδικό Διαχειριστή, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων σημειώνεται ότι στο προς πώληση ακίνητο των ΕΝΑΕ ανήκουν και ΚΑΕΚ που, σύμφωνα με το Κτηματολόγιο, ανήκουν στον δήμο Χαϊδαρίου. Παρόλα αυτά, καμιά εξήγηση -ούτε καν προφορική- δεν δόθηκε, σύμφωνα με τον δήμο Χαϊδαρίου, από τον Ειδικό Διαχειριστή των ΕΝΑΕ και η νέα προκήρυξη περιλαμβάνει ξανά τα ΚΑΕΚ του δήμου Χαϊδαρίου.

Για την Προβλήτα 4, στο ψήφισμα τονίζεται πως η πώλησή της από την ΕΤΑΔ δεν είναι νόμιμη. «Αυτό συμβαίνει επειδή η Προβλήτα 4 αποτελεί ζώνη παραλίας και αιγιαλού και πρέπει να διασφαλίζεται σε κάθε περίπτωση ο κοινόχρηστος χαρακτήρας της και η ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών σε αυτήν» αναφέρεται ενώ επίσης στο ψήφισμα υπογραμμίζεται ότι η Προβλήτα 4 δεν είναι κατά κανένα τρόπο απαραίτητη για την λειτουργία των Ναυπηγείων.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Χαϊδαρίου, αποφασίστηκε ο συντονισμός ενεργειών και η συνεργασία με τον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Δυτικής Αθήνας που εκφράζει όλους τους Δήμους της Δυτικής Αθήνας (Αγίας Βαρβάρας, Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Αιγάλεω, Ιλίου, Περιστερίου, Πετρούπολης, Χαϊδαρίου και Φυλής). Ο ΑΣΔΑ έχει ήδη λάβει ομόφωνα αντίστοιχο ψήφισμα όπου ζητά την απόδοση της Προβλήτας 4 στους κατοίκους της Δυτικής Αθήνας.

Τέλος το διοικητικό συμβούλιο του δήμου Χαϊδαρίου αποφάσισε την ενημέρωση και άλλων φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την άμεση ενεργοποίηση όλων των διαθέσιμων συνεργειών στην Δυτική Αθήνα -κόμματα, φορείς της ακαδημαϊκής κοινότητας, σωματεία, σύλλογοι, εθελοντικές οργανώσεις, κινήσεις πολιτών.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Σε σκουπιδότοπους έχουν μετατραπεί σημεία στους Αγίους Αναργύρους και το Καματερό (pics)

Peristeri News

Ο Σάκης Κατσούλης νέος πρόεδρος στο Πάρκο Τρίτση (pics)

Peristeri News

Ορίστηκε η νέα διοίκηση του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης»

Peristeri News

Leave a Comment