PeristeriNews.gr
Πολιτική

Δημοσκόπηση σοκ για το ΠΑΣΟΚ κάτω από το 12%


Καμπανάκια αφύπνισης έχουν ηχήσει στο ΠΑΣΟΚ μετά και τις δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Καμπανάκια αφύπνισης έχουν ηχήσει στο ΠΑΣΟΚ μετά και τις δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας, καταγράφοντας πρωτοφανή για την ιστορία του χαμηλά ποσοστά.
Κορυφαία στελέχη του Κινήματος επισημαίνουν ότι ο λόγος των πρωτοβουλιών ανήκει αποκλειστικά στον Γιώργο Παπανδρέου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τις επόμενες ημέρες ο κ. Παπανδρέου θα πραγματοποιήσει αρκετές συναντήσεις στο γραφείο του στην Ιπποκράτους με υπουργούς και ανώτερα κομματικά στελέχη, ενώ θα οργανώσει και περιοδείες στην περιφέρεια για να πιάσει «κλίμα» προτού καταλήξει στις αποφάσεις που αφορούν την παραμονή του ή όχι στο ΠΑΣΟΚ.

Την ίδια ώρα ο Ευάγγελος Βενιζέλος δείχνει με τη στάση του ότι δεν σκοπεύει να κινήσει εσωτερικά θέματα στο ΠΑΣΟΚ, διαμηνύοντας ότι αυτή τη στιγμή τον ενδιαφέρουν αποκλειστικά οι εξελίξεις στην οικονομία.
Δειλά δειλά ωστόσο ορισμένοι εκ των κορυφαίων άρχισαν να υποδεικνύουν στον πρώην Πρωθυπουργό να ανοίξει τη συζήτηση στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.

Είναι ενδεικτική η παρέμβαση του υπουργού Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη (ΝΕΤ), ο οποίος κάλεσε τον κ. Παπανδρέου «να κάνει ο ίδιος τον απολογισμό του και να εκθέσει αυτόν τον απολογισμό και δημόσια» και παράλληλα «να τρέξουν υποχρεωτικά οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ».

Πρόσθεσε ότι «τα υπόλοιπα θα τα κουβεντιάσουμε και θα τα συζητήσουμε και θα τα αναδείξουμε μέσα από τα συντεταγμένα όργανα και μέσα από τις συντεταγμένες διαδικασίες».

Σε ό,τι αφορά τις δικές του θέσεις, ο κ. Χρυσοχοΐδης διευκρίνισε: «Εχω άποψη και πρόταση, έχω πολύ καθαρή γνώμη για το τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα, την οποία θα πω πολύ γρήγορα, πολύ σύντομα και πολύ καθαρά, αλλά με σεβασμό, όπως επιβάλλεται, στα όργανα του ΠΑΣΟΚ».

Ταυτόχρονα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος διατύπωσε την εκτίμηση (ΝΕΤ) ότι κάποια στιγμή το κόμμα θα κινήσει τις διαδικασίες αλλά προς το παρόν «ούτε από εμένα, ούτε από κανέναν έχει τεθεί ζήτημα», τονίζοντας ότι υπάρχουν οκτώ εν δυνάμει αρχηγοί στο ΠΑΣΟΚ.

Πρώιμη χαρακτήρισε τη συζήτηση ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος που εκτίμησε ότι ένα κόμμα που βρίσκεται σε εσωκομματική διαδικασία δεν βοηθά τη χώρα και την κυβέρνηση ώστε να εκπέμπουν ηρεμία. «Ας κάνουμε το πρώτο σταθερό βήμα στη νέα πορεία και εδώ είμαστε» σχολίασε στη «Free Sunday».

Ηδη μετά την πρώτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας προειδοποίησε ότι δεν πρέπει κανένας να σκέφτεται για την επόμενη μέρα σε κόμματα…
Τον προβληματισμό του από το χαμηλό ποσοστό της τάξεως του 11,9% που συγκέντρωσε το ΠΑΣΟΚ στη δημοσκόπηση της MRB εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Χρήστος Πρωτόπαπας, λέγοντας στον Real ότι με αυτά τα δεδομένα είναι σαφές ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να πάει σε εκλογές.

Πρέπει πρώτα να αλλάξουν πολλά προκειμένου να αποκατασταθεί η σχέση του κόμματος με τον κόσμο, ανέφερε και μίλησε για λάθη, καθυστερήσεις και λάθος πρόσωπα σε καίριες υπουργικές θέσεις.

Την άμεση διενέργεια συνεδρίου για αλλαγή όλων των οργάνων ζητεί με δήλωσή του ο επικεφαλής της Αριστερής Πρωτοβουλίας του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παναγιωτακόπουλος.
Ο βουλευτής Μαγνησίας Κώστας Καρτάλης με επιστολή του επισημαίνει ότι εγκαίρως και με δημόσιες δηλώσεις του είχε αναφερθεί στις αξιόπιστες προοπτικές που διανοίγονται στην Ελλάδα από τη «λύση Παπαδήμου».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Πάσχα των πολιτικών αρχηγών

Peristeri News

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Leave a Comment