PeristeriNews.gr
Πολιτική

Δημοσκόπηση: Οκτώ μονάδες μπροστά η Ν.Δ.


Στις οκτώ μονάδες φθάνει το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με πανελλαδική δημοσκόπηση της Pulse, που διενεργήθηκε από 18-19 Ιουνίου για τον «ΣΚΑΪ», σε δείγμα 1.221 ερωτηθέντων.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, η Ν.Δ. λαμβάνει 35%, έναντι 27% του κυβερνώντος κόμματος. Ακολουθούν ΚΙΝΑΛ με 7%, ΚΚΕ με 5,5% και Χρυσή Αυγή με 4,5%, ενώ Μέρα 25 (3,5%) και Ελληνική Λύση (3%) μπαίνουν, σύμφωνα με την έρευνα, στη Βουλή. Αντιθέτως, από 1,5% συγκεντρώνουν η Ένωση Κεντρώων και η Πλεύση Ελευθερίας. Σημειώνεται πως το ποσοστό των αναποφάσιστων και όσων δεν απάντησαν στη δημοσκόπηση έφθασε το 7,5%.

Επίσης στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, στην εκτίμηση με διαστήματα, η Ν.Δ. παίρνει από 32,2% έως 37,8%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ από 24,4% έως 29,6%. Το ΚΙΝΑΛ κυμαίνεται μεταξύ 5,5%-8,5%, το ΚΚΕ στο 4,1% με 6,9%, η Χρυσή Αυγή λαμβάνει από 3,2%-5,8%, το Μέρα 25 από 2,4%-4,6% και η Ελληνική Λύση από 1,9%-4,1%.

Η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται αυτοδύναμη και στο σενάριο εξακομματικής Βουλής, οπότε καταλαμβάνει 156 έδρες, και σε περίπτωση επτακομματικού Κοινοβουλίου, οπότε εκλέγει 152 βουλευτές.

Στην ίδια δημοσκόπηση, υπέρ αυτοδύναμης κυβέρνησης Ν.Δ. τάσσεται το 33% και αυτοδυναμίας ΣΥΡΙΖΑ το 12%. Κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό τη Ν.Δ. επιλέγει το 15%, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ το 19% και μεγάλο συνασπισμό με συμμετοχή Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ και άλλων κομμάτων το 13%.

Στην παράσταση νίκης, η Νέα Δημοκρατία υπερέχει ξεκάθαρα, καθώς το 71% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι θα κερδίσει τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, έναντι 18% του ΣΥΡΙΖΑ.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται, βάσει της δημοσκόπησης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 36%, έναντι 28% του Αλέξη Τσίπρα, ωστόσο το 32% των ερωτηθέντων απάντησε «κανένας εκ των δύο».

Σε σχέση, τέλος, με τις εξελίξεις με την Τουρκία, το 82% θεωρεί πως η κυβέρνηση θα έπρεπε να έχει προχωρήσει σε ενημέρωση των κομμάτων (64% απαντά «σίγουρα ναι» και το 18% «μάλλον ναι»), την ώρα που το 6% απαντά «μάλλον όχι» και το 4% «σίγουρα όχι».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Leave a Comment