PeristeriNews.gr
Πολιτική

Δημοσκόπηση: Κυβέρνηση συνεργασίας και Παπαδήμος στην «κορυφή»


Ισχυρό εξακολουθεί να είναι το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στο Έθνος της Κυριακής και η οποία πραγματοποιήθηκε από τη Marc.

Ισχυρό πονοκέφαλο και προβληματισμό πρέπει να έχουν προκαλέσει τα αποτελέσματα γκάλοπ, που διενεργούνται τον τελευταίο καιρό. Δημοσκόπηση της MARC για το «Έθνος της Κυριακής», δίνει προβάδισμα στη ΝΔ με 8 περίπου μονάδες έναντι του ΠΑΣΟΚ, χωρίς όμως να επιτυγχάνεται αυτοδυναμία. Αξιοσημείωτη είναι η άνοδος της Δημοκρατικής Αριστεράς με 6,9%, που την καθιστά πέμπτο κόμμα.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 20,7%, το ΠΑΣΟΚ 13%, το ΚΚΕ 8,7%, ο ΛΑΟΣ 7,2%, η Δημοκρατική Αριστερά 6,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ 6,1%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 3,2%, η Δημοκρατική Συμμαχία 2,6% και το Πανελλήνιο Άρμα 2,3%.

Παράλληλα το 4,2% εκφράζει προτίμηση για άλλο κόμμα, ενώ ένα 25,1% δηλώνει άκυρο-λευκό-αναποφάσιστοι.

Σε ερώτηση για το πότε πρέπει να γίνουν εκλογές, το 40,3% απαντά στο τέλος της τετραετίας (2013), το 37,9% δηλώνει Φεβρουάριο ή Μάρτιο και το 17,1% μέσα στο 2012.

Οι πολίτες σε ποσοστό 57% θεωρούν θετικό ή μάλλον θετικό γεγονός το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, έναντι 36,2% που το θεωρούν αρνητικό ή μάλλον αρνητικό.

Θετική άποψη για τον Λουκά Παπαδήμο έχει το 62,7% των ερωτηθέντων, έναντι 29,7% που δηλώνει το αντίθετο.

Πάντως, ο Λουκάς Παπαδήμος θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός έναντι του Αντώνη Σαμαρά με ποσοστό 54,3% έναντι 21,7% για τον πρόεδρο της ΝΔ.

Σε σχέση με τον Γιώργο Παπανδρέου ο κ. Παπαδήμος θεωρείται καταλληλότερος με ποσοστό 71,8%, έναντι μόλις 3,8% για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και τέως πρωθυπουργό.

Εξάλλου, σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό της εφημερίδας Real News, το 60,4% δηλώνει ότι επιθυμεί κυβέρνηση συνεργασίας εφόσον κανένα κόμμα δεν πάρει την αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές. Αντίθετα, το 31,6% επιθυμεί να γίνει νέα εκλογική αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Πάσχα των πολιτικών αρχηγών

Peristeri News

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Leave a Comment