PeristeriNews.gr
Πολιτική

Δημοσκόπηση: Κάτω από το 30% η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές


Παραμένει το προβάδισμα της ΝΔ αν και το ποσοστό της βρίσκεται κάτω από το 30% στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές, σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Pulse που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Στην δεύτερη θέση βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ με 13% , ενώ ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 11%. Στην τέταρτη θέση είναι η Ελληνική Λύση με 8% και ακολουθούν ΚΚΕ με 7,5%, ΝΙΚΗ και Πλεύση Ελευθερίας με 3%, Σπαρτιάτες και Νέα Αριστερά με 2,5%, ΜέΡΑ25 με 2%, Φωνή Λογικής και Δημοκράτες με 1,5%.

Στην εκτίμηση ψήφου της δημοσκόπησης η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 33%, ο ΣΥΡΙΖΑ 15%, το ΠΑΣΟΚ 12,5% και ακολουθούν η Ελληνική Λύση με 9%, το ΚΚΕ με 8,5%, η Νίκη και η Πλεύση Ελευθερίας με 3,5% και οι Σπαρτιάτες και η Νέα Αριστερά με 3%. Οι Δημοκράτες του Ανδρέα Λοβέρδου μετρήθηκαν στο 1,8%.

Όπως προκύπτει από την έρευνα, περισσότεροι από τους μισούς πολίτες εμφανίζονται αρνητικοί στο ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών, ενώ μόλις το 35% δηλώνουν θετικοί.

Αντιθέτως, η πλειοψηφία (61%) παρουσιάζεται θετική στο ενδεχόμενο σύστασης προανακριτικής για την τραγωδία των Τεμπών, αίτημα που έχουν θέσει σχεδόν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Όσον αφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία, πρώτο και με διαφορά είναι η ακρίβεια και ακολουθούν με χαμηλά ποσοστά, η εγκληματικότητα, η υγεία και η δικαιοσύνη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός και καταλληλότερος για την πρωθυπουργία. Στη δεύτερη θέση είναι ο κανένας και ακολουθεί ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος προηγείται του Νίκου Ανδρουλάκη.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στ. Κασσελάκης: Είμαι έτοιμος να γίνω πρωθυπουργός

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Ο κατώτατος μισθός αυξάνεται στα 830 ευρώ

Peristeri News

Κ. Αχ. Καραμανλής για Τέμπη: Με κατηγορούν χωρίς να υπάρχουν κατηγορίες

Peristeri News

Leave a Comment