PeristeriNews.gr
Διεθνή

Δημοσίευση έκθεσης για την φτώχεια με στρογγυλεμένες γωνίες


Η γερμανική κυβέρνηση εξωράισε μια τετραετή έκθεση για τον πλούτο και τη φτώχεια που εκπονήθηκε από το υπουργείο Εργασίας.

Η γερμανική κυβέρνηση εξωράισε μια τετραετή έκθεση για τον πλούτο και τη φτώχεια που εκπονήθηκε από το υπουργείο Εργασίας, φτάνοντας μέχρι να καταργήσει επικριτικά αποσπάσματα για τη μεγέθυνση των ανισοτήτων, όπως αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας “Süddeutsche Zeitung”.

Ήδη από την εισαγωγή της έκθεσης, η φράση «η ιδιωτική κληρονομιά στη Γερμανία είναι πολύ άνισα κατανεμημένη», εξαφανίστηκε από την ρετουσαρισμένη εκδοχή σε σχέση με την αρχική, αντίγραφο της οποίας έχει η εφημερίδα. Επίσης, παραλείφθηκαν αναφορές σε συγκεκριμένα στοιχεία, για παράδειγμα στο γεγονός ότι «το 2010 στη Γερμανία σχεδόν 4 εκατομμύρια άνθρωποι εργάζονταν με μικτό ωρομίσθιο χαμηλότερο των 7 ευρώ», αποκαλύπτει ακόμη η εφημερίδα.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λέγεν του CDU

Μια άλλη φράση, η οποία κατήγγελλε τη μείωση των πραγματικών μισθών την τελευταία δεκαετία για τα πρόσωπα με χαμηλά εισοδήματα, άλλαξε και τώρα αυτή τη μείωση θεωρείται «ένδειξη διαρθρωτικών βελτιώσεων» στην αγορά εργασίας, καθώς η δημιουργία πολλών θέσεων απασχόλησης με χαμηλό μισθό ανάμεσα στο 2007 και το 2011 επέτρεψε την επιστροφή ανέργων στην εργασία. Πάντα σύμφωνα με τη “Süddeutsche Zeitung”, ο φιλελεύθερος υπουργός Οικονομίας, Φίλιπ Ρέσλερ, επεσήμανε πως η πρώτη εκδοχή της έκθεσης του υπουργείου Εργασίας, η οποία είχε ελεγχθεί από την Ούρσουλα φον ντερ Λέγεν της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), δεν βρισκόταν μέσα στο πλαίσιο της κυβερνητικής άποψης. «Δεν είναι μια εξωραϊσμένη έκθεση», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων μια εκπρόσωπος του υπουργείου Εργασίας. «Οι τροποποιήσεις έγιναν έπειτα από συνεννόηση διαφόρων υπουργείων», μια διαδικασία η οποία είναι «φυσιολογική», πολύ περισσότερο που η έκθεση είναι πυκνή – πάνω από 500 σελίδες – και καλύπτει ένα ευρύτατο φάσμα, επέμεινε η εκπρόσωπος. Προς το παρόν δεν έχει οριστεί η ημερομηνία δημοσιοποίησής της, διευκρίνισε η εκπρόσωπος, επειδή η τελική έκθεση πρέπει να εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κένυα: Τουλάχιστον 188 πέθαναν σε πλημμύρες από τον Μάρτιο

Peristeri News

Επίθεση με σπαθί στο μετρό του Λονδίνου

Peristeri News

Σκωτία: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός Χάμζα Γιούσαφ

Peristeri News

Leave a Comment