PeristeriNews.gr
Πολιτική

«Δημοκρατική εκτροπή εάν δεν προχωρήσει η πρόταση μομφής»


Όπως δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης.

Σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν προχωρήσει με την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας κατά του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα θα είναι μεταξύ άλλων δημοκρατική εκτροπή δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης.

Η δήλωση αυτή έγινε με αφορμή το γεγονός ότι η κυβέρνηση εξετάζει τη βασιμότητα της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα καθώς το άρθρο 142 παρ. 6 του Κανονισμού της Βουλής ορίζει ότι «πρόταση δυσπιστίας δεν μπορεί να υποβληθεί πριν περάσει εξάμηνο από την απόρριψη προηγούμενης όμοιας πρότασης, εκτός αν υπογράφεται από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών».

«Θεωρούμε εκτροπή, δημοκρατικά, ηθικά και κοινοβουλευτικά αδιανόητη οποιαδήποτε προσπάθεια της κυβέρνησης να αποδεσμευθεί από την ρητή δέσμευση που ανέλαβε με τις δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας» δήλωσε ο κ. Παπαδημούλης και πρόσθεσε ότι: «Αν επιβεβαιωθούν οι φήμες ότι σκέφτονται να πραγματοποιήσουν μία τέτοια εκτροπή και πολιτική κωλοτούμπα, αυτό σημαίνει φόβος απέναντι στον ελληνικό λαό για τη δημοσιότητα από την συζήτηση που θα διεξαχθεί, έλλειψη εμπιστοσύνης στα επιχειρήματά τους, έλλειψη εμπιστοσύνης ακόμη και στις κοινοβουλευτικές τους δυνάμεις».

Επίσης ο κ. Παπαδημούλης κάνει αναφορά στη γνωμάτευση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής όπου στις σελίδες 33 και 34 εγείρει αμφισβήτηση για την συνταγματικότητα της διάταξης για τις τράπεζες και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας με την οποία απαλλάσσονται από διερεύνηση ποινικής ευθύνης όσοι πουλήσουν μετοχές σε τιμή όχι μόνο κάτω από την τιμή αγοράς, αλλά κάτω ακόμη και από την χρηματιστηριακή τιμή.

«Περιμένουμε την κυβέρνηση και την κυβερνητική πλειοψηφία να τιμήσει τη δέσμευσή της ότι έχει επιχειρήματα και δεν φοβάται τον διάλογο. Αν προχωρήσουν στην εκτροπή θα μιλήσει ο ελληνικός λαός στην κάλπη και αυτό θα γίνει σύντομα και σίγουρα» καταλήγει ο κ. Παπαδημούλης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Leave a Comment