Περιβάλλον

Δημιουργείται μια νέα υπερήπειρος

Σε μια ιδιαίτερα σοβαρή ανακάλυψη προχώρησαν επιστήμονες. Θεωρούν ότι δημιουργείται μια νέα υπερήπειρος που θα ονομάζεται Αμάσια και θα έχει αναδειχθεί εις βάρος άλλων στα προσεχή 250 εκατομμύρια χρόνια.

Σύμφωνα με μετρήσεις και μαθηματικά μοντέλα που έκαναν επιστήμονες από το πανεπιστήμιο Yale σε συνεργασία με Ιάπωνες συναδέλφους τους, πιστεύουν ότι η Βόρεια και Νότια Αμερική θα ενωθούν, ενώ η Καραϊβική Θάλασσα και ο Αρκτικός Ωκεανός θα εξαφανιστούν.

Αυτά θα συμβούν εξαιτίας της κίνησης των τεκτονικών πλακών, εξηγεί η Daily Mail.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό journal Nature και σύμφωνα με αυτή εκτός από τα παραπάνω θα συμβεί και κάτι ακόμη. Η Αμερική, ότι έχει προκύψει από αυτή θα κινηθούν σε τροχιά σύγκρουσης με την Ευρώπη και την Ασία. Όταν γίνουν αυτά και η ξηρά κυριαρχήσει επί του υγρού στοιχείου τότε θα έχουμε τη νέα υπερήπειρο, δήλωσε ο Δρ. Ross Mitchel επικεφαλής της έρευνας.

Αυτό που θα έχουμε θα είναι την Αμερική να συναντά την Ευρασία στον Βόρειο Πόλο.

Τελευταία φορά που, διαμορφώθηκε μια υπερήπειρος ονομάστηκε Παγγαία και συνέβη πριν από 300 εκατομμύρια χρόνια με την Αφρική στο κέντρο της. Άρχισε να σπάει και κατέληξε στις επτά ηπείρους που γνωρίζουμε σήμερα με τη γέννηση του Ατλαντικού Ωκεανού.

Όμως εκείνη η Παγγαία δεν ήταν η πρώτη, πρέπει να υπήρξαν τρεις, ενδεχομένως, και μια τέταρτη υπερήπειρος στην ιστορία της Γης.

Related posts

Δεύτερη η Ελλάδα σε Γαλάζιες Σημαίες παγκοσμίως

Peristeri News

Η ποιότητα του αέρα που αναπνέουν οι Ευρωπαίοι πολίτες

Peristeri News

Ξεκινά η εαρινή ισημερία

Peristeri News

Leave a Comment