PeristeriNews.gr
Πολιτική

Δήλωση Διαμαντοπούλου για την επεισοδιακή παρέλαση Ιωαννίνων


Στη δημοσιότητα δόθηκε απόψε από το υπουργείο Παιδείας, σύντομος χαιρετισμός της υπουργού Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου, στην εκδήλωση της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Στη δημοσιότητα δόθηκε απόψε από το υπουργείο Παιδείας, σύντομος χαιρετισμός της υπουργού Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου, στην εκδήλωση της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η υπουργός αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων και στο πρόσφατο περιστατικό στα Γιάννενα, όπου κατά την παρέλαση, μαθητές μούντζωσαν προς την εξέδρα των επισήμων.

Στις 22 Φεβρουαρίου, η υπουργός Παιδείας σε ανακοίνωσή της είχε χαρακτηρίσει «απαράδεκτο το φαινόμενο» το οποίο όπως πρόσθεσε «λύπησε βαθιά όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες».

Σήμερα, στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου αναφέρθηκε στο θέμα λέγοντας: «Σε μια εποχή, που η ζωή σε κάθε οικογένεια αλλάζει δραματικά και τα νέα παιδιά δεν βλέπουν ελπίδα και προοπτική, είναι κατανοητό να υπάρχει οργή και θυμός. Με οργή, θυμό, αλλά πέρα από τους κανόνες συμπεριφοράς της κοινωνίας μας, εκφράστηκαν και οι μαθητές στα Γιάννενα, προσφάτως, στην παρέλαση. Εν θερμώ αντέδρασα και εγώ απέναντι στο γεγονός ως υπουργός Παιδείας. Λάθος!»

Πάντως, η υπουργός συνεχάρη την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία για τη διοργάνωση του διαγωνισμού και την προώθηση των Μαθηματικών, τους γονείς και τους μαθητές που συμμετείχαν στον διαγωνισμό και ιδιαιτέρως αυτούς που διακρίθηκαν.

Επίσης, αναφέρθηκε στη σημασία των Μαθηματικών στα νέα Προγράμματα Σπουδών και στην αύξηση των ωρών διδασκαλίας τους σε όλες τις βαθμίδες. Αναφέρθηκε, επίσης, στα ειδικά προγράμματα, για μεγάλο αριθμό υποτροφιών, που δίδονται σε κατόχους μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων σπουδών, με στόχο «να κρατήσουμε στη χώρα μας τους σημαντικούς επιστήμονες που η Ελλάδα, ιδιαιτέρως στην κρίση, έχει ανάγκη».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Leave a Comment