PeristeriNews.gr
Πολιτική

Δηλώσεις μετά τη λήξη της Στρατιωτικής Παρέλασης στη Θεσσαλονίκη


Οι δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, πολιτικών και αυτοδιοικητικών μετά τη λήξη της Στρατιωτικής Παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου 2018 στη Θεσσαλονίκη.

«Ελλάδα και Ιταλία αφήνουμε πίσω εκείνα που μας δίχασαν στο παρελθόν» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη, στην οποία παρέστη μαζί με τον Ιταλό ομόλογό του Σέρτζιο Ματαρέλα.

«Η Ιστορία έχει αποδείξει, με αμάχητα τεκμήρια, ότι το μεγάλο ‘όχι’ του ελληνικού λαού την 28η Οκτωβρίου 1940 ήταν -και παραμένει πάντα, μάλιστα δε υπό όρους άκρως διδακτικής επικαιρότητας- ένα μεγάλο ‘ναι’ στην ελευθερία και στην Δημοκρατία» ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Όπως επισήμανε, «είναι αυτή ακριβώς η διδακτική επικαιρότητα του ‘όχι’ της 28ης Οκτωβρίου 1940, η οποία πρέπει να μας εμπνέει, πέραν των άλλων, και στον αγώνα για την υπεράσπιση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, απέναντι στα άκρως επικίνδυνα μορφώματα του ρατσιστικού λαϊκισμού, τα οποία επιβουλεύονται, ευθέως και απροκαλύπτως, τα θεμέλιά του και την παγκόσμιας εμβέλειας αποστολή του».

«Αυτό τον αγώνα υπεράσπισης του Ευρωπαϊκού Οικοδομήματος σηματοδοτεί, με κορυφαίο μάλιστα συμβολισμό, η παρουσία σήμερα στην Θεσσαλονίκη του προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας, του φίλου και μεγάλου Ευρωπαίου Σέρτζιο Ματαρέλα» συνέχισε για να προσθέσει: «Πάντα διδασκόμενοι από την πικρή εμπειρία του φασισμού και της εγκληματικής συνεργασίας του με το ναζισμό, δηλώνουμε αποφασισμένοι ν’ αγωνισθούμε εναντίον όλων των μορφωμάτων που προανέφερα, και τα οποία ‘νοσταλγούν’ τον φασισμό και το ναζισμό, για να υπερασπισθούμε, απέναντί τους, το ευρωπαϊκό οικοδόμημα και να μην βιώσουμε, ποτέ ξανά, τους εφιάλτες του παρελθόντος».

https://www.youtube.com/watch?v=AO3TaCLiVls

Μήνυμα αποφασιστικότητας απέναντι «σε οποιονδήποτε τολμήσει να αμφισβητήσει την εθνική κυριαρχία ή την εδαφική ακεραιότητα της χώρας» έστειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

«Σήμερα, από την πρωτεύουσα της Μακεδονίας, οι Ένοπλες Δυνάμεις, ο ελληνικός λαός, ο κλήρος, η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία του τόπου στέλνει ένα μήνυμα εθνικής ενότητας αλλά και αποφασιστικότητας σε οποιονδήποτε τολμήσει να αμφισβητήσει την εθνική κυριαρχία ή την εδαφική ακεραιότητα της χώρας» δήλωσε ο κ. Καμμένος.

«Είμαστε όλοι έτοιμοι να πούμε ένα μεγάλο ‘όχι’. Τιμούμε την ειρηνική συνύπαρξη και γι΄ αυτήν εργαζόμαστε, αλλά πρέπει να ξέρουν πολύ καλά ότι όποιος τολμήσει να αμφισβητήσει την εθνική κυριαρχία της πατρίδος μας θα μας βρει απέναντί του ενωμένους, θα μας βρει όλους μαζί. Και να ξέρει ότι θα πληρώσει πολύ ακριβά μια τέτοια κίνηση» τόνισε.

Σημείωσε ακόμη ότι ο ελληνικός λαός είναι περήφανος για τις Ένοπλες του Δυνάμεις. «Βγαίνουμε από μια μεγάλη πολιτική κρίση και ως πολιτικός προϊστάμενος των Ενόπλων Δυνάμεων θέλω να ευχαριστήσω όλα τα στελέχη, τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς, τους στρατιώτες, το πολιτικό προσωπικό και τους εθνοφύλακες, για τη μεγάλη επιμονή και υπομονή που επέδειξαν, για το ότι δεν κατέβασαν τη σημαία της πατρίδος και το υψηλό ηθικό και την αποφασιστικότητά τους. Είμαστε περήφανοι όλοι οι Έλληνες για εσάς» ανέφερε.

Καθώς ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ολοκλήρωνε τις δηλώσεις του, κάποιος από το συγκεντρωμένο πλήθος ακούστηκε να φωνάζει: «Καμμένε παραιτήσου για να σωθεί η Μακεδονία».

Σημειώνεται ότι ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας μεταβαίνει στη Μόσχα για επίσημη επίσκεψη και αύριο θα έχει συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογο του Σεργκέι Σόιγκου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Leave a Comment