PeristeriNews.gr
Πολιτική

Διεγράφη από την Κ.Ο. της Ν.Δ. ο Ανδρέας Πάτσης


Διαγράφηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας ο βουλευτής Γρεβενών Ανδρέας Πάτσης, με απόφαση του πρωθυπουργού και προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη.

Είχαν προηγηθεί καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ για επιχειρηματική δραστηριότητα του βουλευτή με εξαγορά «κόκκινων» δανείων.

Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Στέργιος Καλπάκης επικαλέστηκε δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ο κ. Πάτσης «ως ιδιοκτήτης ξένων εταιρειών ειδικού σκοπού αγόρασε κόκκινα δάνεια ύψους 62 εκατ. ευρώ με μόλις 4,3 εκατ. ευρώ». Μάλιστα καταλόγισε στον γαλάζιο βουλευτή ότι «πλουτίζει από πλειστηριασμούς για δάνεια που αγόρασε στο 1/15 της αξίας τους» και έκανε λόγο για «χυδαία ανηθικότητα», αλλά και για «καραμπινάτη παρανομία, αφού απαγορεύεται από τον νόμο η συμμετοχή βουλευτή σε εταιρεία του εξωτερικού».

«Τέτοιες συμπεριφορές δεν χωρούν στη Ν.Δ.»

Σύμφωνα με πηγές της Νέας Δημοκρατίας, ζητήθηκαν εξηγήσεις από τον βουλευτή, εδόθησαν αλλά δεν κρίθηκαν επαρκείς. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως «τέτοιες συμπεριφορές δεν χωρούν στην Ν.Δ.».

Η ανακοίνωση για τη διαγραφή Πάτση

«Οι εξηγήσεις του βουλευτή Ανδρέα Πάτση για επαγγελματικές του δραστηριότητες, που δεν συνάδουν με την ιδιότητα του βουλευτή και τις αρχές της Νέας Δημοκρατίας, δεν κρίθηκαν επαρκείς. Κατόπιν τούτου, με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ο βουλευτής Γρεβενών Ανδρέας Πάτσης, τίθεται εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ.» αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του πρωθυπουργού.

Με ανάρτησή του ο κ. Πάτσης δηλώνει πως παραμένει ανεξάρτητος βουλευτής. «Αγαπητοί Γρεβενιώτες και Γρεβενιώτισσες παραμένω βουλευτής σας, ανεξάρτητος. Μέχρι τελευταίας στιγμής θα είμαι ο Ανδρέας που ξέρετε. Σας ευχαριστώ θερμά» αναφέρεται στην ανάρτησή του στο Facebook.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Leave a Comment