PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Διαψεύδουν την έλλειψη πετρελαίου θέρμανσης


Διαψεύδουν τα υπουργεία Άμυνας, Εσωτερικών και Εργασίας τα περί έλλειψης πετρελαίου θέρμανσης σε σχολεία, στρατόπεδα και ιατρεία του ΙΚΑ.

Διαψεύδουν τα υπουργεία Άμυνας, Εσωτερικών και Εργασίας τα περί έλλειψης πετρελαίου θέρμανσης σε σχολεία, στρατόπεδα και ιατρεία του ΙΚΑ.

Σε έγγραφο του, ο υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος διαβεβαιώνει όμως ότι «μέχρι σήμερα ουδέποτε έχει διακοπεί το ρεύμα εφοδιασμού σε καύσιμα προς τα ανεφοδιαστικά κέντρα (Μονάδες ΕΜ) και ουδέποτε έχει αναφερθεί διακοπή του ρεύματος εφοδιασμού σε καύσιμα από Μονάδα του Ελληνικού Στρατού».

Αντίστοιχα, ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης ενημερώνει ότι το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες σε πετρέλαιο θέρμανσης του συνόλου των διοικητικών και υγειονομικών επαρχιακών μονάδων ενέκρινε πίστωση ύψους 2.966.234 ευρώ για το σύνολο των μονάδων, για τη χορήγηση πετρελαίου θέρμανσης από τους μειοδότες που θα αναδειχθούν αρμοδίως από τις τέως νομαρχίες ανά την Ελλάδα, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες μέχρι τις 30 Απριλίου.

Η ανωτέρω πίστωση κατανεμήθηκε στις επαρχιακές μονάδες του ΙΚΑ ΕΤΑΜ. Ο κ. Κουτρουμάνης θυμίζει, πάντως, ότι από 1η Ιανουαρίου οι περιφερειακές υπηρεσίες υγείας των ΙΚΑ ΕΤΑΜ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΟΠΑΔ εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ και ως εκ τούτου είναι αρμοδιότητα της κάθε μονάδας υγείας ΕΟΠΥΥ ξεχωριστά να μεριμνήσει για την ανάδειξη προμηθευτή πετρελαίου θέρμανσης.

Επίσης, για τις επισημάνσεις ελλείψεων πετρελαίου στα σχολεία το υπουργείο Εσωτερικών, με έγγραφό που διαβιβάστηκε πριν από λίγες μέρες στη Βουλή, έχει ενημερώσει ότι όλοι οι δικαιούχοι δήμοι της χώρας, επιχορηγήθηκαν για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων τους με ποσό ύψους 100.000.000 ευρώ για το 2011, ενώ για το 2012 επιχορηγήθηκαν με 20.000.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κορυφώνεται η κίνηση στην πασχαλινή αγορά

Peristeri News

Μεγαλοπρεπείς οι Επιτάφιοι στις εκκλησίες του Περιστερίου (photos)

Peristeri News

Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων με αυτοκίνητα, πλοία και αεροπλάνα

Peristeri News

Leave a Comment