PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Διακοπή της δίκης για τη φωτιά στο Μάτι – Ζητήθηκε άρση ασυλίας της Ρένας Δούρου


Διακόπηκε και πάλι η δίκη για τη φωτιά στο Μάτι η οποία διεξάγεται ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας.

Κι αυτό γιατί η Ρένα Δούρου, που περιλαμβάνεται στους 21 κατηγορούμενους στην υπόθεση, εκλέχθηκε στη Βουλή στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Λόγω αυτού ανέκυψε δικονομικό κώλυμα, όπως τόνισε και ο εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας, Παναγιώτης Μανιάτης και η διαδικασία της δίκης για το Μάτι πρέπει να διακοπεί μέχρι να δοθεί άδεια της Βουλής για την άρση της ασυλίας της Ρένας Δούρου.

Ο εισαγγελικός λειτουργός απευθυνόμενος προς το δικαστήριο τόνισε: «Υπάρχει δικονομικό κώλυμα και θα πρέπει να ζητηθεί από τη Βουλή άδεια για τη συνέχιση της δίκης και μέχρι τότε η διαδικασία πρέπει να διακοπεί».

Από την πλευρά της, η υπεράσπιση της Ρένας Δούρου και συγκεκριμένα ο συνήγορος της, Θεόδωρος Σχοινάς, ανέγνωσε δήλωση της εντολέως του, στην οποία αναφέρει με ρητό τρόπο τη απόφαση της να παραιτηθεί από τη βουλευτική ασυλία, σκοπεύοντας να ζητήσει από τον Πρόεδρο της Βουλής να προχωρήσει άμεσα η σχετική διαδικασία για να συνεχιστεί κανονικά η δίκη.

Μεταξύ άλλων, η Ρ. Δούρου ανέφερε στη δήλωση πως αναμένει τη δίκαιη κρίση του δικαστηρίου, καθώς δεν έχει διαπράξει τίποτα για να φοβάται την κρίση της δικαιοσύνης.

Τελικά, η πρόεδρος του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας Μαρία Γκιαούρη ανακοίνωσε τη διακοπή της δίκης για τις 24 Ιουλίου.

Σε περίπτωση πάντως που δεν έχει εκδοθεί μέχρι τότε η αναγκαία απόφαση της Βουλής το δικαστήριο θα προσχωρήσει σε περαιτέρω καθυστέρηση της δίκης, τη στιγμή που πέντε χρόνια μετά την εθνική τραγωδία δεν έχει εκδοθεί πρωτόδικη απόφαση και υπάρχει κίνδυνος παραγραφής των αδικημάτων.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μαρία Καρυστιανού: Το ότι ζω δεν σημαίνει ότι υπάρχω, η οργή δυναμώνει

Peristeri News

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες για τους 57 νεκρούς των Τεμπών

Peristeri News

Leave a Comment