PeristeriNews.gr
Ενδιαφέροντα

Διακοπές στη Ρόδο: Πώς να τις προγραμματίσετε σωστά


Η Ρόδος είναι ένα νησί που έχει φανταστικά μέρη και αξιοθέατα να δείτε: το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, την Ακρόπολη της Λίνδου, το Πρασονήσι, την Κοιλάδα των Πεταλούδων και πολλούς ακόμα προορισμούς, που θα σας αφήσουν υπέροχες και αξέχαστες αναμνήσεις.

Για να προλάβετε να δείτε όλα αυτά τα όμορφα μέρη, ειδικά αν θα μείνετε στο νησί λίγες μόνο μέρες, χρειάζεστε ένα πρόγραμμα και σίγουρα ενοικίαση αυτοκινήτου στη Ρόδο.

Προγραμματίστε την επίσκεψή σας σε κοντινά μεταξύ τους μέρη, ώστε να κερδίσετε χρόνο.

Ας δούμε όμως ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να  προγραμματίσετε τις διακοπές σας και να κάνετε ξένοιαστα τις βόλτες σας.

Προετοιμασία διακοπών στη Ρόδο

Ξεκινήστε με το booking των αεροπορικών ή των ακτοπλοϊκών σας εισιτηρίων. Αναλόγως με τη μέρα άφιξής σας στο νησί, διασφαλίστε τη διαμονή σας.

Είτε πρόκειται να μένετε σε δωμάτιο είτε σε κάποιο σκάφος, είναι καλό να γνωρίζετε τις αποστάσεις από τα σημεία ενδιαφέροντος, που θα θέλατε να επισκεφθείτε. Έτσι, θα μπορείτε να φτιάξετε πιο εύκολα το πρόγραμμα των διακοπών σας.

Τέλος, επιλέξτε ένα γραφείο ενοικίασης αυτοκινήτου στη Ρόδο, με πολλαπλούς σταθμούς εξυπηρέτησης. Έτσι, θα είστε σίγουροι ότι έχετε έναν σταθμό κοντά σας, όπου μπορείτε να παραλάβετε αλλά και να αφήσετε μετά το αυτοκίνητο. Φυσικά, μια συνήθης επιλογή είναι να παραλάβετε αυτοκίνητο από το αεροδρόμιο ή το λιμάνι της Ρόδου.

Οργάνωση επισκέψεων

Εφόσον έχετε φτάσει στο νησί και έχετε ήδη τακτοποιηθεί στο δωμάτιο ή στην καμπίνα του σκάφους, είστε έτοιμοι για τις πρώτες εξορμήσεις.

Οι προτάσεις που ακολουθούν βολεύουν συνδυαστικά ως προς την τοποθεσία. Έτσι, θα απολαύσετε πολύ περισσότερο ήλιο και αξιοθέατα στη Ρόδο, από το να οδηγείτε για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Συνδυάσετε σε μία μέρα την επίσκεψή σας στη Μονή Παναγιάς Τσαμπίκας. Κατεβείτε για μια βουτιά στην ομώνυμη παραλία και μετά συνεχίστε για το Πρασονήσι. Αν σας ενδιαφέρει το kite surfing, θα πρέπει να επισκεφθείτε τουλάχιστον μία φορά το Πρασονήσι, καθώς εκεί μαζεύονται οι λάτρεις των θαλάσσιων σπορ.

Την επόμενη μέρα μπορείτε να δείτε την περίφημη  Κοιλάδα των Πεταλούδων και το ερημωμένο ιταλικό χωριό με τα σπάνια ψάρια στην Ελεούσα. Μπορείτε να αφιερώσετε μια ολόκληρη μέρα για να θαυμάσετε αυτά τα δύο εναλλακτικά τοπία.

Αφιερώστε μια μέρα για να επισκεφθείτε το Φαληράκι και να κολυμπήσετε στην παραλία του Άντονι Κουίν, η οποία ονομάστηκε έτσι τιμώντας τον ηθοποιό.

Σίγουρα δεν πρέπει να χάσετε τη βόλτα στην Παλιά Πόλη και να επισκεφθείτε το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου. Για τους λάτρεις της Μεσαιωνικής Ιστορίας, ο δρόμος των Ιπποτών και τα πετρόχτιστα καλντερίμια αποτελεί μια μοναδική εμπειρία.

Τέλος, μη χάσετε την επίσκεψη στη Λίνδο. Θαυμάστε τη φημισμένη Ακρόπολη της Λίνδου, περπατήστε στα στενά σοκάκια του χωριού και δοκιμάστε τα φρέσκα θαλασσινά στα μικρά ταβερνάκια.

Όσοι επισκέπτονται τη Ρόδο καταλαβαίνουν πως είναι ένα μαγικό μέρος για άνετες διακοπές. Μπορεί και συνδυάζει πολλές και διαφορετικές εμπειρίες. Απολαύστε όλα όσα έχει να σας προσφέρει το πανέμορφο νησί των Ιπποτών με την άνεση μετακινήσεων που παρέχει ένα αυτοκίνητο.

Επικοινωνήστε με το kalithearentacar.gr για να κλείσετε το αυτοκίνητο που ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες και γεμίστε το άλμπουμ των αναμνήσεών σας με μοναδικές εικόνες.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τρεις τρόποι για να ενισχύσω την αυτοεκτίμηση του παιδιού μου

Peristeri News

Περιστέρι: Διαδικτυακή διημερίδα για τη χρήση της τεχνολογίας στην εκπαίδευση

Peristeri News

Αντικείμενα που υπάρχουν τουλάχιστον μία φορά σε κάθε σπίτι

Peristeri News

Leave a Comment