PeristeriNews.gr
Τεχνολογία

Διαδικτυακή ντροπή


Διαδικτυακή ντροπή: Ένα νέο είδος ντροπής

Περισσότερο από το 1/3 των νέων παραδέχονται ότι έχουν νιώσει ένα είδος “διαδικτυακής ντροπής” για φωτογραφίες που έχουν προηγουμένως αναρτήσει σε κάποια ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ τελούσαν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Σχεδόν οι μισοί ηλικίας 18 με 24 ετών, έχουν «από-επισημάνει» τους εαυτούς τους από φωτογραφίες από διάφορα ξενύχτια τόσο στο Facebook, όσο και στο Twitter, γιατί δεν επιθυμούσαν να τις δουν άλλοι.

Όμως παρά την αμήχανη θέση που μπορεί κάποιος να τους είχε φέρει με μια τέτοια φωτογραφία, το 41% της έρευνας, δεν αποθαρρύνθηκαν από το να μεταφορτώσουν μια φωτογραφία ενός μεθυσμένου φίλου τους.

Η έρευνα διενεργήθηκε από τον οργανισμό περί εκπαίδευσης σχετικά με το αλκοόλ, Drinkaware, σε ένα πλήθος 502 νέων ανθρώπων ηλικίας 18 έως 24 ετών στην Αγγλία, Σκωτία και Ουαλία.

Ο υπεύθυνος του προγράμματος, Chris Sorek, δήλωσε, πως αν και δεν είναι κάτι τρομερό να πιείς ένα δύο ποτά και να διασκεδάσεις με την παρέα σου έξω, στον ψηφιακό κόσμο που ζούμε, μπορεί να εκτεθούμε ανεπανόρθωτα εν ριπή οφθαλμού εάν δεν φανούμε προσεκτικοί.

Η πιο συνήθη αιτία για το δυσάρεστο βίωμα τέτοιων εμπειριών είναι από τον φόβο που αισθάνονται τα άτομα, σε περίπτωση που γνωστοί τους δουν φωτογραφίες που δεν θα ήθελαν. Ειδικά μιας και πολλοί από τους φίλους στα διάφορα κοινωνικά δίκτυα είναι πρόσωπα από το εργασιακό περιβάλλον, κάποιοι παλιοί σύντροφοι, καθώς και μέλη της οικογένειας μας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Έλον Μασκ ανακοίνωσε αλλαγές για το X

Peristeri News

Ένας στους τρεις Έλληνες δεν μπορεί να ζει χωρίς internet

Peristeri News

Νέα σημαντική αναβάθμιση του Google Chrome

Peristeri News

Leave a Comment