PeristeriNews.gr
Οικονομία

«Δεν υπάρχει θέμα παραμονής μας στο ευρώ»


Διαψεύδει ο Υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου το δημοσίευμα γερμανικού περιοδικού «Spiegel»

Ούτε συζητήθηκε, ούτε ποτέ τέθηκε θέμα σχετικά με την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που έγινε το απόγευμα της Παρασκευής στο Λουξεμβούργο με τη συμμετοχή και του Γ. Παπακωνσταντίνου, τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών.

Το υπουργείο διαψεύδει με κατηγορηματικό τρόπο το θέμα που προέκυψε μετά από δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης του γερμανικού περιοδικού “Spiegel”, δημοσίευμα που, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, «ανεύθυνα και για τους δικούς τους λόγους αναπαρήγαγαν διάφορα ξένα μέσα ενημέρωσης».

«Η Ελληνική Κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στην υλοποίηση του προγράμματος οικονομικής πολιτικής στο πλαίσιο της συμφωνίας με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, για να βάλει τάξη στα δημόσια οικονομικά της χώρας και να μπει η Ελλάδα σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης», καταλήγει το υπουργείο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Ο Υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, συμμετείχε σήμερα το απόγευμα σε σύσκεψη, την οποία συγκάλεσε ο Πρόεδρος του Eurogroup και Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Ζαν Κλoντ Γιούνκερ.

Η έκτακτη αυτή σύσκεψη έγινε στο πλαίσιο της συνάντησης των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης που συμμετέχουν στο G20 και ο Υπουργός Οικονομικών κλήθηκε να συμμετάσχει για ανταλλαγή απόψεων σχετικά και με τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

Είναι απολύτως προφανές ότι, στη συζήτηση αυτή ούτε συζητήθηκε ούτε ποτέ τέθηκε θέμα σχετικά με την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, όπως ανεύθυνα και για τους δικούς τους λόγους αναπαρήγαγαν διάφορα ξένα μέσα ενημέρωσης.

Η Ελληνική Κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στην υλοποίηση του προγράμματος οικονομικής πολιτικής στο πλαίσιο της συμφωνίας με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, για να βάλει τάξη στα δημόσια οικονομικά της χώρας και να μπει η Ελλάδα σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

32,7 εκατ. τουρίστες ήρθαν στην Ελλάδα το 2023

Peristeri News

Η συντονισμένη επιχείρηση της ΑΑΔΕ ανήμερα του Αγ. Βαλεντίνου

Peristeri News

Τα τσουχτερά πρόστιμα αν δεν διασυνδεθούν έγκαιρα ταμειακές με POS

Peristeri News

Leave a Comment