PeristeriNews.gr
Οικονομία

«Δεν τίθεται θέμα χρεοκοπίας»


Η χρεοκοπία δεν είναι θέμα συζήτησης. Θέμα μας είναι η στήριξη όλων των κρατών της ευρωζώνης και της Ελλάδας, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ, το πρωί μετά από συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Η χρεοκοπία δεν είναι θέμα συζήτησης. Θέμα μας είναι η στήριξη όλων των κρατών της ευρωζώνης και της Ελλάδας, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ, το πρωί μετά από συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στο Καβούρι, κατά τη διάρκεια ελληνογερμανικού φόρουμ.

Δήλωσε επίσης, εντυπωσιασμένος από την απόφαση της κυβέρνησης να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις που θα προχωρήσουν την ανταγωνιστικότητα και την αναπτυξιακή πορεία της Ελλάδας και επανέλαβε το πραγματικό ενδιαφέρον της Γερμανίας να δώσει ώθηση στις επενδύσεις στην Ελλάδα.

Από την πλευρά του ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι δέσμευση της κυβέρνησης είναι να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις έως το τέλος, γεφυρώνοντας την κρίση με αναπτυξιακές δράσεις, ενώ σημείωσε τις θυσίες στις οποίες υποβάλλεται ο ελληνικός λαός.

Επισήμανε ότι οι γερμανικές επιχειρήσεις συμμετέχουν με 12% στο ελληνικό ΑΕΠ και παρουσιάζουν μια από τις μεγαλύτερες κερδοφορίες στην Ευρώπη και υπογράμμισε ότι ο κ. Ρέσλερ επέδειξε ισχυρά αντανακλαστικά στο πώς πρέπει να αντιλαμβάνεται ένας πολιτικός την κρίση, καθώς αντελήφθη ότι χρειάζεται συνεργασία, σταθερότητα και εμπιστοσύνη στην ευρωζώνη και την ελληνική οικονομία.

Τέλος, ανακοίνωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα προωθηθεί νομοθετική ρύθμιση για την επέκταση του fast truck σε χαμηλού ύψους επενδύσεις στη βιομηχανία.

Οι δύο υπουργοί θα υπογράψουν μνημόνιο συνεργασίας το οποίο, όπως είπε ο κ. Ρέσλερ, θα περιλαμβάνει τρία σημεία: διοικητική-τεχνική βοήθεια, επίλυση των εκκρεμών υποθέσεων με γερμανικές επιχειρήσεις και δυνατότητες χρηματοδότησης επενδύσεων στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πότε θα κλείσουν οι τράπεζες για το Πάσχα

Peristeri News

Φορολοταρία Μαρτίου 2024 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

Στο 3,2% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Απρίλιο

Peristeri News

Leave a Comment