PeristeriNews.gr
Οικονομία

«Δεν θέλουμε τη δόση με αντίτιμο νέα λιτότητα»


Ο Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε ότι έως τις αρχές Απριλίου θα έχει ολοκληρωθεί από κοινού με τους εταίρους ο κατάλογος των μεταρρυθμίσεων και στη συνέχεια η χώρα θα αξιολογηθεί κανονικά.

«Δεν θα πάρουμε τη δόση αν το αντίτιμο είναι η συνέχιση του μνημονίου», ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Παραπολιτικά.

«Θα μπορούσαμε να την είχαμε πάρει. Να υπογράψουμε το mail Χαρδούβελη και να είχαμε τα λεφτά. Ο λαός δεν ψήφισε αυτό όμως», είπε ο υπουργός Οικονομικών, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση δεν θα λάβει υφεσιακά μέτρα.

Όπως είπε, έως τις αρχές Απριλίου θα έχει ολοκληρωθεί από κοινού με τους εταίρους ο κατάλογος των μεταρρυθμίσεων και στη συνέχεια η χώρα θα αξιολογηθεί κανονικά.

Πρόσθεσε δε πως ο βασικός λόγος της συμφωνίας στο Eurogroup είναι για να δοθεί πίστωση χρόνου προκειμένου η χώρα να διαπραγματευτεί μια μελλοντική συμφωνία που θα τη βάλει στο μονοπάτι της ανάπτυξης.

Ταυτόχρονα, ο κ. Βαρουφάκης διέψευσε τη δήλωση του επικεφαλής του Eurogroup περί λάθος επιστολής που στάλθηκε στους θεσμούς με αποτέλεσμα ο κ. Ντέισλεμπλουμ να επικοινωνήσει με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. «Δεν έχει γίνει καθόλου έτσι. Αλλά δεν είναι το ζητούμενο αυτό τώρα», είπε ο κ. Βαρουφάκης.

Τέλος, αναφορικά με την έκτακτη εισφορά, είπε πως, «αν επιβληθεί, θα αφορά τα στρώματα εκείνα που δεν πλήρωναν φόρους, ενώ μπορούσαν».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μειώθηκε η ανεργία τον Μάρτιο στο 10,2%

Peristeri News

Πότε θα κλείσουν οι τράπεζες για το Πάσχα

Peristeri News

Φορολοταρία Μαρτίου 2024 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

Leave a Comment