• Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου, 2021

Δεν θα ανοίξουν οι παιδικές χαρές στο Περιστέρι

Peristeri News
Μάρτιος24/ 2021

Θα χρειαστεί να περιμένουν για λίγο ακόμα οι πολίτες και ιδιαίτερα τα παιδιά αφού οι παιδικές χαρές στο Περιστέρι δεν θα ανοίξουν.

Παρότι έγινε το πρώτο βήμα άρσης των μέτρων που επικρατούν εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού με το άνοιγμα πάρκων και αρχαιολογικών χώρων, οι παιδικές χαρές δεν βρίσκονταν μέσα στην πρώτη φάση.

Αυτό αρχικά δεν είχε επισημανθεί στην ενημέρωση του ΕΟΔΥ με τους υπεύθυνους του Δήμου Περιστερίου να στέλνουν ερώτημα αν θα έπρεπε να ανοίξουν και οι παιδικές χαρές.

Τελικά η απάντηση ήταν αρνητική και επισημάνθηκε από τον ΕΟΔΥ ότι δεν πρέπει ακόμα να ανοίξουν οι παιδικές χαρές.

Για το θέμα υπήρξε και συνομιλία μεταξύ Αντιδημάρχων της Δυτικής Αθήνας προκειμένου να υπάρξει μια κοινή πορεία και να μην παρατηρηθεί το φαινόμενο αλλού να ανοίξουν και αλλού όχι οι παιδικές χαρές.

Πάντως το πρόβλημα με το άνοιγμα των παιδικών χαρών είναι και διαδικαστικό αφού για να ανοίξουν θα πρέπει να υπάρχει σε κάθε μια φύλακας που θα ορίζει ποιος θα μπαίνει μιας και υπάρχει περιορισμός 1 ατόμου ανά 10 τετραγωνικά μέτρα.

Καταλαβαίνει κανείς λοιπόν ότι η παρουσία κόσμου στις παιδικές χαρές βάσει του περιορισμού είναι δύσκολη αν όχι απαγορευτική.