PeristeriNews.gr
Οικονομία

Δεν είναι προτεραιότητά μας οι εξαγορές


Το άνοιγμα της διατραπεζικής αγοράς το πρώτο ζητούμενο για την Εθνική αλλά και γενικότερα για το εγχώριο τραπεζικό σύστημα.

Η δημιουργία τραπεζικών σχημάτων δεν είναι στις προτεραιότητες της Εθνικής Τράπεζας, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Απόστολος Ταμβακάκης, ερωτηθείς σχετικά με το ενδιαφέρον της Εθνικής Τράπεζας για εξαγορές και συγχωνεύσεις την τρέχουσα χρονική περίοδο.

Στο περιθώριο της από κοινού συνέντευξης Τύπου, με το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής με θέμα ”Αθήνα Χ 4 αρχιτεκτονικές προτάσεις για την πόλη”, μιλώντας με δημοσιογράφους ο κ.Ταμβακάκης επισήμανε ότι το άνοιγμα της διατραπεζικής αγοράς μετά τη επιτυχημένη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας αποτελεί το πρώτο ζητούμενο για την Εθνική αλλά και γενικότερα για το εγχώριο τραπεζικό σύστημα.

Εξέφρασε δε την αισιοδοξία του ότι σταδιακά η διατραπεζική αγορά (δανεισμός μεταξύ τραπεζών) για την Εθνική θα ανοίξει μέχρι το τέλος του έτους με σημαντικές γραμμές πίστωσης αρκετών δισ.ευρώ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

32,7 εκατ. τουρίστες ήρθαν στην Ελλάδα το 2023

Peristeri News

Η συντονισμένη επιχείρηση της ΑΑΔΕ ανήμερα του Αγ. Βαλεντίνου

Peristeri News

Τα τσουχτερά πρόστιμα αν δεν διασυνδεθούν έγκαιρα ταμειακές με POS

Peristeri News

Leave a Comment