PeristeriNews.gr
Κοινωνία

ΔΔΕ Γ’ Αθήνας: Εκδήλωση για την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία


Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας πραγματοποίησε εκδήλωση για την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία, στις 08 Δεκεμβρίου 2023, στο ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ Περιστερίου.

Στην Εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό η κ. Δερέκα Μαρία, Σύμβουλος Εκπαίδευσης Ειδικής Αγωγής & Εντ. Εκπ/σης και ο κ. Αλεξανδράτος Χαράλαμπος, Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας. Εισηγητές ήταν ο κ. Μπουσδούνης Ιωάννης, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. με θέμα «Σχεδιασμός για την ειδική αγωγή και εκπαίδευση», ο κ. Μαυροειδής Γεώργιος, Εκπαιδευτικός Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αγ. Νικολάου Κρήτης με θέμα «Η Συμπερίληψη μέσω της Πολυαισθητηριακής Εκπαίδευσης» και η κ. Χάσουλα Χαραλαμπία, Σύμβουλος Εκπαίδευσης ΠΕ08 με θέμα «Φτιάχνoντας εικονίδια pecs».

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν δράσεις ευαισθητοποίησης, συνεργασίας και συνεκπαίδευσης που υλοποιήθηκαν από σχολεία ειδικής αγωγής και γενικής εκπαίδευσης με στόχο την διάχυση καλών πρακτικών και την προάσπιση του δικαιώματος των μαθητών/τριών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες για ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κορυφώνεται η κίνηση στην πασχαλινή αγορά

Peristeri News

Μεγαλοπρεπείς οι Επιτάφιοι στις εκκλησίες του Περιστερίου (photos)

Peristeri News

Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων με αυτοκίνητα, πλοία και αεροπλάνα

Peristeri News

Leave a Comment