PeristeriNews.gr
Πολιτική

Δ. Βίτσας: Έως και δύο χρόνια θα παραμείνουν πρόσφυγες αναμένοντας μετεγκατάσταση


Προειδοποίηση ότι πολλοί πρόσφυγες που έχουν φτάσει στην Ελλάδα περιμένοντας τη μετεγκατάστασή τους σε άλλη χώρα της Ευρώπης θα παραμείνουν στη χώρα έως και δύο χρόνια απευθύνει ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας και υπεύθυνος του Συντονιστικού της κυβέρνησης για το προσφυγικό Δημήτρης Βίτσας, μιλώντας στους Financial Times. Σημειώνει ότι κάποιοι θα μείνουν μόνιμα στην Ελλάδα.

Όπως λέει ο κ. Βίτσας το διάστημα αναμονής για την μετεγκατάσταση των προσφύγων αναμένεται από κάποιους μήνες έως και δύο χρόνια.

Αναφερόμενος στον καταυλισμό της Ειδομένης σημειώνει ότι «οι χιλιάδες μετανάστες στα σύνορα αναμένουν το αποτέλεσμα της συνόδου της 17ης Μαρτίου για τους πρόσφυγες, ελπίζοντας ότι θα μπορέσουν να διασχίσουν τα σύνορα. Πρέπει να τους πείσουμε ότι αυτό δε θα γίνει. Τότε ο καταυλισμός της Ειδομένης θα αδειάσει γρήγορα, νομίζω έως το τέλος της εβδομάδας».

Τόνισε ότι υπάρχουν θέσεις σε τρεις οργανωμένους καταυλισμούς «μόνο 20 χιλιόμετρα μακριά, όπου μπορούν να ζήσουν αξιοπρεπώς».

Εξέφρασε την ανησυχία ότι η Τουρκία θα αρνηθεί να δεχθεί οικονομικούς μετανάστες που έχουν ήδη παγιδευθεί στην Ελλάδα, λέγοντας ότι οι μετανάστες που βρίσκονται στην Ελλάδα πρέπει να έχουν προτεραιότητα ως προς την επιστροφή και μετεγκατάσταση.

Ο κ. Βίτσας επικρίνει τις κυβερνήσεις χωρών που δεν δέχονται να υποδεχθούν παρά μόνο έναν μικρό αριθμό προσφύγων: «Μερικές χώρες έχουν κυβερνήσεις που μοιάζει να ενεργούν ξενοφοβικά. Μεταξύ αυτών υπάρχουν αρκετές που έστειλαν κάποιες δεκάδες χιλιάδες μετανάστες στην Ελλάδα πριν από 25 χρόνια. Αλλά τώρα οι ίδιες χώρες δε θέλουν να δεχθούν Σύρους πρόσφυγες από την Ελλάδα. Κατά την προσωπική μου άποψη, αυτό είναι ντροπή».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Κασσελάκης: Θα μείνω στην Ελλάδα και θα γίνω πρωθυπουργός

Peristeri News

Leave a Comment