PeristeriNews.gr
Οικονομία

Δ. Μάρδας: Και από τη σκόνη που αφήνει η επίσκεψη Πούτιν υπάρχει όφελος


Ιδιαίτερα σημαντική χαρακτήρισε υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις, Δημήτρης Μάρδας, την πρόσφατη επίσκεψη του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ελλάδα.

«Και από τη σκόνη που αφήνει πίσω η επίσκεψη Πούτιν, υπάρχει όφελος για την Ελλάδα» ανέφερε ο κ. Μάρδας μιλώντας στο Πρακτορείο FM. Υπενθύμισε παράλληλα ότι ο Ρώσος Πρόεδρος επικύρωσε σειρά επιχειρηματικών και επενδυτικών συμφωνιών στην Αθήνα, ενώ από το γεγονός και μόνο, όπως είπε, ότι οκτώ συναρμόδιοι υπουργοί τον συνόδευσαν στην Ελλάδα για να υπογράψουν τις παραπάνω συμφωνίες, υπάρχει όφελος για τη χώρα.

Ερωτηθείς εάν είναι εφικτό να απλουστευθούν οι διαδικασίες στο ζήτημα έκδοσης βίζας για τους Ρώσους τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα, ο κ. Μάρδας έκανε γνωστό ότι συνεχίζεται η αποστολή τεχνολογικού εξοπλισμού και οι αποσπάσεις αστυνομικών στην ελληνική πρεσβεία, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα, αλλά υπενθύμισε ότι οι διαδικασίες έκδοσης είναι δεδομένες για όλα τα κράτη – μέλη της Ε.Ε. που ανήκουν στη συνθήκη Σένγκεν.

«Έχουμε υπερδιπλασιάσει τις δυνατότητες τις οποίες είχε το προξενείο μας πέρσι με σκοπό την έκδοση βίζας» τόνισε ο κ. Μάρδας, ενώ υπογράμμισε ότι η όποια διαδικασία απλούστευσης στην έκδοση βίζας πρέπει να συμφωνηθεί σε επίπεδο Ε.Ε.. Σημείωσε ακόμη ότι οι αφίξεις Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα παρουσιάζουν ήδη αύξηση συγκριτικά με πέρσι.

Στο ερώτημα αν η προσφυγική κρίση στην Ελλάδα αποτρέπει τους επενδυτές, ο κ. Μάρδας είπε ότι στη διάρκεια των 100 και πλέον συναντήσεων που έγιναν το τελευταίο διάστημα με εκπροσώπους επενδυτικών οίκων, το προσφυγικό ζήτημα τους απασχόλησε ελάχιστα. «Η αίσθηση ότι υπήρχε μια υπερβολή εκ μέρους του Τύπου, του εθνικού και του διεθνούς, είναι διάχυτη σε όλους τους επενδυτές» σχολίασε και ανέφερε πως παρά το γεγονός ότι σε ορισμένες χώρες, όπως στην Ιορδανία, τον Λίβανο και την Τουρκία, παραμένει πολύ μεγαλύτερος αριθμός προσφύγων, η προσφυγική κρίση στην Ελλάδα προβλήθηκε πολύ περισσότερο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

32,7 εκατ. τουρίστες ήρθαν στην Ελλάδα το 2023

Peristeri News

Η συντονισμένη επιχείρηση της ΑΑΔΕ ανήμερα του Αγ. Βαλεντίνου

Peristeri News

Τα τσουχτερά πρόστιμα αν δεν διασυνδεθούν έγκαιρα ταμειακές με POS

Peristeri News

Leave a Comment